MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

Iho liian huonossa kunnossa kasvohoitoon?

Oletko sinäkin joskus haaveillut kasvohoidosta, mutta lykännyt sinne menoa, koska iho on huonossa kunnossa? Mikä on paras hetki kasvohoidolle, ja onko tilanteita, jolloin kasvohoito kannattaa jättää tuonnemmaksi? Uskallanko mennä kosmetologille, jos häpeän ihoni kuntoa?

Entä jos ihoni on huonossa kunnossa?

Yleensä kiinnitämme itse enemmän huomiota epäkohtiin kuin muut, ja pyytelemme anteeksi sellaistakin, mitä ei tarvitsisi. Ehkä sinäkin olet pahoitellut jalkahoitoon mennessäsi hiukan pidemmiksi venähtäneitä varpaankynsiä, vaikka kynsien lyhentäminen ja viilaus kuuluu ilman muuta jalkahoitoon. Tai ehkä olet nolostellut pölypalloja ja tiskipöydän roiskeita päästäessäsi ovesta sisään siivoojan, joka on nimenomaan siivoamaan tullutkin. Sama pätee joskus ihon kuntoon ja kasvohoitoihinkin: yksi pahoittelee finnejä, toinen psori-ihottumaa ja kolmas häpeilee, kun iho on talven jäljiltä kuiva ja karhea. Nämä huolet ovat sinänsä ymmärrettäviä, mutta myös turhia, koska kosmetologin tehtävä on hoitaa ihoa, varsinkin silloin, kun siinä on jotain hoidettavaa! Me emme tuomitse, vaan otamme huomioon elämäntilanteesi ja resurssisi, ja mietimme yhdessä kanssasi, mikä olisi sinulle ja ihollesi parasta. Olemme nähneet monenlaisia ihoja ja iho-ongelmia, ja kosmetologin koulutukseen kuuluu myös ihotautioppia, joten esimerkiksi erilaisia ihottumia ei tarvitse pyydellä anteeksi.

Kun kasvohoitoa ei voi tehdä osaksi tai ollenkaan

Joskus asiakkaat ovat sanoneet, että odottelevat ihon kunnon paranemista ennen kasvohoitoon tuloa. Joissain tilanteissa tämä onkin paikallaan! Jos sinulla on aktiivinen huuliherpes, haav(oj)a tai ihorikko(ja) hoidettavalla alueella tai jokin infektio (mukaan lukien flunssa), hoitoa ei kannata tehdä. Sen lisäksi on monia tilanteita, joissa kasvohoitoa ei kannata toteuttaa sellaisenaan. Sinulla saattaa olla esimerkiksi oireileva ruusufinni, tai on epäilys siitä, että se alkaa kevätauringon voimistuessa oireilla. Tällöin on parempi jättää kuorinta ja ehkä naamiokin välistä ja tehdä klassisen hieronnan sijaan lymfaa tai guashaa, ehkä jopa sarjahoitoina. Hermoston ja ihon rauhoittaminen voi itse asiassa rauhoittaa ja ennaltaehkäistä iho-ongelmaa, joten ihon oireillessa voi ollakin paras aika tulla hoitoon! Syöpä on yleensä vasta-aihe hieronnalle, mutta tällöinkin voi useimmiten muun muassa kuoria ihoa ja kosteuttaa sitä naamiolla. Raskaus ei juurikaan rajoita kasvohoitojen tekemistä, vaan jätämme lähinnä voimakkaammat eteeriset öljyt hoidoista pois. Voimme myös tehdä odottavan äidin olon mukavammaksi nostamalla hoidon ajaksi selkänojan puoli-istuvaan asentoon.

Aina ei ole järkevää toteuttaa tarkasti tiettyä hoitoprotokollaa. Useimmissa tapauksissa voimme muokata hoitoja paremmin sinulle sopivaksi, vaikka se tarkoittaisikin jonkin osion pois jättämistä. Vaikkapa kuorinnan pois jättäminen ei ole hoidosta tinkimistä vaan hoidon optimointia juuri sinun ihollesi. Kuten jo edellä totesimme, kasvohoito voi olla hyödyllisimmillään nimenomaan silloin, kun iho ”räjähtää” tai alkaa vähitellen oireilla! Ei siis kannata odotella viikkoja tai kuukausia ihon kunnon paranemista, kun voimme ehkä jopa nopeuttaa paranemista oikeanlaisella hoidolla. Edellämainitut haavat ja ihorikotkin ovat suhteellinen vasta-aihe: jos olet raapaissut eilen pienen naarmun silmäkulmaasi, hoito voidaan aivan hyvin tehdä. Jos taas esimerkiksi atooppinen ihottuma on saanut ihon kauttaaltaan rikki ja kosketusaraksi, ihotautilääkäri on ehdottomasti oikeampi osoite.

Voit aina ottaa meihin yhteyttä, jos jokin ihossasi tai kasvohoidoissamme mietityttää. Pohditaan yhdessä, mikä olisi sinulle paras ratkaisu!

Voit lukea täältä Ihosairaalan kosmetologin ajatuksia siitä, milloin mennä kosmetologille ja milloin ihotautilääkärille.
Katso myös pikavinkkimme ruusufinnin hoitoon .

kasvohoito
kasvohoito
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita