MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

Mikä ihmeen ekokosmetologi?

Chillin molemmat kosmetologit, Johanna ja Milja, ovat paitsi kosmetologeja, myös koulutettuja ekokosmetologeja. Siinä missä ekokampaaja-nimike alkaa olla jo suurelle yleisölle tuttu, ekokosmetologin toimenkuva on monelle vielä vähän kysymysmerkki. Tämän blogipostauksen tarkoitus onkin selventää teille, mikä ekokosmetologi oikein on.

Suomen Ekokosmetologit ry:n jäseneksi pääsee, jos täyttää jäsenyyden kriteerit niin ekoeettisesti kuin tuotteidenkin osalta. Tämä tarkoittaa, että hoitolassa käytettävien tuotteiden täytyy olla kokonaan tai ainakin pääsääntöisesti sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja ekokosmetologin tulee täydentää ammatillisuuttaan luonnonkosmetiikan INCI-koulutuksilla eli toisin sanoen kouluttautua jatkuvasti raaka-aineiden kasvavan repertuaarin tiimoilta. Jäsenyyden vaatimuksena ei kuitenkaan ole ekokosmetologikoulutuksen suorittaminen jo senkään vuoksi, että yhdistys on perustettu jo vuonna 2010 ja ensimmäinen ekokosmetologikoulutus alkoi vasta syksyllä 2014, joten läheskään kaikki jäsenet eivät ole käyneet erillistä ekokosmetologikoulutusta. Suomen Ekokosmetologit ry:n sivuilta https://www.ekokosmetologit.fi/ löydät lisätietoa muun muassa jäsenyyden kriteereistä. Hius- ja Kauneusstudio Chill on toistaiseksi Jyväskylän ainut Suomen Ekokosmetologit ry:n jäsenhoitola.

Ekokosmetologikoulutusta järjestetään tai on järjestetty tähän mennessä ainakin Kuopiossa ja kahdessa oppilaitoksessa Helsingissä. Koulutussisällöt ovat painopisteiltään ja vivahteiltaan hiukan erilaiset, mutta niihin on kuulunut muun muassa kestävän kehityksen pohdintaa, raaka-aineoppia, tietoutta luonnonkosmetiikkasertifikaateista, stressistä ja sen lievittämisestä, ayurvedasta ja ihonhoitoa tukevasta ruokavaliosta, sekä erilaisia käytännön harjoituksia, kuten aromaterapiaa tai imukuppihierontaa.

Koulutuksessa painotetaan kokonaisvaltaista kauneudenhoitoa ja ihonhoitoa: ekokosmetologi ei hoida vain ihon pintaa, vaan pyrkii huomioimaan myös esimerkiksi mielen ja ruokavalion vaikutuksen ihon, kehon ja koko ihmisen oloon ja kuntoon. Tiesitkö, että rentouttava hemmotteluhoito, jossa ei ehkä edes kosketa kasvoihin, saattaa joissain tilanteissa hoitaa oikuttelevaa ihoa tehokkaammin kuin iholla kihelmöivät hedelmähapot ja kunnon ihonpuhdistus? Stressi vaikuttaa ihoon todella paljon, joten stressiä lievittävät hoidot eivät tee hyvää vain mielelle, vaan myös iholle ja keholle. Kokeile sinäkin!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita