fbpx
 In Blogi

Käsi pystyyn, kuka on joskus tuskaillut märkien ja enemmän tai vähemmän vienosti tuoksahtavien kainaloiden kanssa? Käpälät nousivat pystyyn täälläkin, vallankin kun olemme siirtyneet synteettisistä deodoranteista luonnonmukaisiin. Luonnonkosmetiikasta on ollut varsin haastavaa löytää ihan oikeasti toimivaa deodoranttia, mutta nyt haaviin saatu todellinen saalis: Schmidt’s Natural Deodorant.

DSC00145

Pikkulinnut lauloivat, että Schmidt’sin deodorantit hakkaavat jopa synteettiset vastineensa, ja voimme ilolla allekirjoittaa tämän väittämän. Schmidt’s pitää hienhajun loitolla ja jopa kainalot kuivina, vaikkei se olekaan antiperspirantti ( jollaisia luonnonkosmetiikasta ei siis löydy laisinkaan).  Luonnonkosmetiikassa kielletyn, hikirauhasia tukkivan alumiinikloorihydraatin, ja ihoa ärsyttävän alkoholin sijaan tämän dödön tehokkuuden takana ovat mm. arrowjuuri, kookosöljy, shea- eli karitevoi sekä leivinjauhe – ainesosia, joita voi hyvin myös syödä! Hikirauhaset eivät ole olemassa turhan takia, joten niitä ei ole syytä tukkia alumiinilla, jos hienhajusta pääsee eroon hellävaraisemminkin. Samalla vältytään mahdollisilta raskasmetallijäämiltä ja turhalta ympäristön kuormittamiselta. Schmidt’sin deodorantti ei sisällä myöskään potassium alumia (luonnosta saatava alumiiniyhdiste, jota moni luonnonkosmetiikan deodorantti sisältää), joten tämä dödö on tosiaankin täysin alumiiniton.

 

DSC00160

Oikein herkkäihoisille meillä on tarjolla myös Acorellen niin ikään luonnollinen sekä loistavasti toimiva roll-on –deodorantti. Tämä hellävarainen deodorantti sisältää paitsi ruusuvettä ja aloe veraa, myös edellä mainittua potassium alumia eli alunakristallia, joten tuote ei ole kokonaan alumiiniton, vaikkei sisälläkään synteettistä alumiinia.

DSC00184

Schmidt’sin deodoranteista meillä on valikoimissa hulppean kokoinen (peräti 92 g!) deodoranttistick (tuoksuvaihtoehtoina tällä hetkellä Ylang-Ylang + Calendula, Lavender + Sage sekä hajustamaton Fragrance-Free, tulossa vielä Bergamot + Lime sekä Cedarwood + Juniper) hintaan 18 euroa, ja Acorellelta 50 millilitran pakkaus ruusuntuoksuista roll-onia hintaan 16 euroa.

DSC00206 (2)

Recent Posts