fbpx
 In Blogi

Rantakelien lähestyessä moni pohdiskelee, mitä tehdä rehottaville ihokarvoille varsinkin bikinirajassa. Sheivauksen hintana on ärtynyt, punoittava ja järkyttävän kutiseva iho, ja sänki työntyy esiin jo seuraavana päivänä, ja kylmävahaliuskat tuntuvat irrottavan enemmän ihoa kuin karvoja.

Sokerointi on luonnonmukainen ja hellävarainen, joskaan ei sekään kivuton vastaus ongelmaan. Tuhansien sokerointien kokemuksella tiedämme, että sokerointi pitää ihon sileänä mukavan pitkään ja pitää useimmilla myös sisäänkasvaneet karvat ja karvatupen tulehdukset kurissa tai jopa täysin poissa. Sokerista ja vedestä koostuva sokerointimassa ei ärsytä ihoa, ja myös myötäkarvaan tehtävä irrotusliike on karvatupille hellävaraisempi kuin vastakarvaan repäistävä vaha. Jos sinulla on siis huonoja kokemuksia vahasta, niin kannattaa antaa sokerille mahdollisuus.Etenkin brasilialaiseen sokerointiin tulo jännittää monia. Ymmärrämme tämän ja teemme kaikkemme, jotta sokerointitilanne olisi mahdollisimman luonteva ja rento. Teemme useita brasseja päivittäin ja ne ovat meidän työtämme ja meille yhtä luonnollisia kuin kasvohoidot ja jalkahoidotkin, joten meidän takiamme ei tarvitse jännittää tai hävetä – jokaisen karvoitus ja anatomia on joka tapauksessa yksilöllinen, ja meidän tehtävämme on yksinkertaisesti poistaa ei-toivotut karvat. Meille brassiin tullessasi saat aina käyttöösi kertakäyttöstringit, mikä on monille miellyttävämpää kuin alavartalo täysin paljaana olemien.Kivun kokeminen on yksilöllistä, eli on vaikea sanoa etukäteen, tuletko tuntemaan lähinnä epämiellyttävää nipistelyä vai ehkä voimakkaampaa kipua. Ylivoimaisesti suurin osa kuitenkin kommentoi ensimmäisen brassin jälkeen odottaneensa pahempaa, ja seuraavalla kerralla karvoituksen harvennuttua ehkä reilustikin jotkut yllättyvät iloisesti, kun homma käy vielä mukavammin. Jotkut myös kokevat, että karvanpoisto on kivuttomampaa kuukautisten jälkeen kuin niiden aikana tai juuri niitä ennen, joten jos ennakointi onnistuu, voit ehkä huomioida tämänkin aikaa varatessasi. Noin muutoin kuukautiset eivät estä brassisokeroinnin tekemistä, jos käytössäsi on tamponi tai kuukuppi. Kivunlievitykseen vielä asiakkaidemme vinkkinä: voit kokeilla ottaa särkylääkkeen, mutta hyvissä ajoin ennen sokerointia, jotta se ehtii vaikuttaa.

Parhaan lopputuloksen saa, kun malttaa kasvatella ihokarvoja vähintään 1,5-2 viikkoa. Monissa lähteissä luvataan, että sokerointi poistaa jopa 2-3 mm pituisen karvan, mutta tämä koskee lähinnä yksittäisiä karvoja tai hentoisempaa karvanlaatua – yleisesti suosittelemme minimissään 5 mm pituutta. Höyläyksen jäljiltä varsinkin intiimialueen karvoitus on monilla vahvaa, jolloin sokeri ei tartu lyhyeksi katkaistuun, paksuun karvaan kunnolla ja lopputulos jää herkästi sänkiseksi. ”Liian pitkä” karvoitus ei ole ongelma, koska mitä pidempi karva, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sänkeä ei jää ollenkaan, ja tarvittaessa saamme lyhennettyä useamman sentin mittaista karvoitusta näppärästi saksilla.

Sokeroinnin jälkeen karvat pysyvät yleensä kokonaan pois noin 1,5-2 viikkoa, jonka jälkeen karvat alkavat kasvaa sieltä täältä pehmeämpinä, ei piikkisenä sänkenä niin kuin sheivauksen jälkeen. Yleisin karvanpoistoväli on 4 viikkoa, mutta karvankasvuvauhtikin on yksilöllinen, ja myös omat mieltymykset vaikuttavat siihen, kuinka usein sokerointiin kannattaa tulla.Usein kuulee suositeltavan kuorintaa jopa joka toinen päivä sokeroinnin jälkeen. Herkkää intiimialuetta emme kuitenkaan suosittele kuorittavan näin tiheästi, koska liian usein toistuva kuorinta voi jopa ärsyttää ihoa ja pahentaa karvatupentulehduksia. Tärkeämpää on kosteuttaa ihoa esimerkiksi after sun -voiteella tai miedolla vartalovoiteella. Myös alusvaatteiden materiaali voi vaikuttaa, eli luonnonkuituiset voivat olla iholle vähintäänkin ajoittain paremmat kuin pitsiset ja tekokuituiset.

Vaikka sokerointi on herkemmille ihoalueille paras vaihtoehto, niin jalkojen karvanpoistoon (ja muille suuremmille ihoalueille) suosittelemme yleensä vahausta, koska sillä saa kokemustemme mukaan sileämmän lopputuloksen ja vieläpä lyhyemmässä ajassa.

Lämpimästi tervetuloa sokerointiin!

Recommended Posts