fbpx
 In Blogi

Iho on ihmisen suurin elin: aikuisen ihon pinta-ala on keskimäärin 1,6 neliömetriä ja se painaa reilut kolme kiloa. Koska iho on näin suuri osa meitä ja on suuressa roolissa myös esimerkiksi meidän suojaamisessamme erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä, sitä kannattaa hoitaa. Koska se on kiinteä osa ihmistä, kannattaa myös hoitaa koko ihmistä eikä vain ihoa irrallisena osasena, jotta ihokin voisi mahdollisimman hyvin. Miten ihoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti?

Se, mikä tekee hyvää sinulle yleisesti ottaen, tekee hyvää myös ihollesi. Esimerkiksi riittävä uni ja lepo palauttavat kehoasi ja mieltäsi ja auttavat myös ihoa uudistumaan, ja hyvin nukuttujen öiden jälkeen myös ylimääräinen kasvojen turvotus, punoitus ja silmäpussit loistavat poissaolollaan. Levänneenä sinulla riittää myös enemmän energiaa esimerkiksi liikkumiseen ja terveelliseen syömiseen, mikä puolestaan edistää verenkiertoa ja suoliston hyvinvointia. Varsinkin suoliston tila heijastuu usein voimakkaastikin ihoon, joten kun suolisto voi hyvin, myös ihosi on kuulas ja sillä on terve hehku.

Kiireen ja stressin vaikutukset niin ihoon kuin kehoon ja mieleenkin ovat jo monille tuttuja. Kiireestä johtuvan ylikuormituksen lisäksi myös käsittelemättömät tunteet voivat olla vähintäänkin osasyynä iho-ongelmiin, ja kireä työilmapiiri tai jännitys läheisissä ihmissuhteissa voikin saada posket helottamaan tai ihon kukkimaan. Huolehdi siis riittävän väljän kalenterin lisäksi siitä, että myös tunne-elämäsi on tasapainossa ja pyri purkamaan kuormittavia tunteita ja ajatuksia niiden sivuun työntämisen sijaan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: usein keskitymme ihonhoidossa nimenomaan kasvojen ihonhoitoon, ja muut ihoalueet jäävät vähemmälle huomiolle tai kokonaan huomiotta. Ihokin on kuitenkin kokonaisuus, joten hoitamalla vartaloasi voit edistää myös kasvojen ihon kuntoa. Esimerkiksi rivakka kuivaharjaus vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa, jolloin myös kasvojen iholle riittää paremmin kosteutta, happea ja ravinteita samalla kun kuona-aineiden poistuminen nopeutuu. Lempeässä koko vartalon öljyhieronnassa puolestaan saat käyttöön suuren ihoalueen, jonka kautta imeyttää esimerkiksi tasapainottavaa seesamiöljyä reilusti kasvoja laajemmalle alueelle.

Recent Posts