MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

MILIUMIT MERKKI KOSTEUSKÖYHYYDESTÄ?

Miliumi eli luufinni, tuo pieni mannaryynimäinen näppy etenkin poskipäillä ovat varsinkin monen kuivaihoisen ongelma. Vaarallisia miliumit eivät ole, eli haitta on puhtaasti kosmeettinen. Miliumin sisällä oleva massa on keratiinia eikä esimerkiksi hapettunutta talia, kuten mustapäissä, mutta syytä niiden syntymiseen ei täysin tiedetä. Olemme kuitenkin huomanneet, että miliumeja esiintyy huomattavasti enemmän kuivalla ihotyypillä ja pintakuivalla eli kosteusköyhällä iholla eli silloin, kun iho ei saa riittävästi kosteutta puutteellisen tai vääränlaisen ihonhoitorutiinin vuoksi tai käytössä on esimerkiksi liian voimakas, kuivattava puhdistustuote.

Virallisesti ei tiedetä keinoja miliumien ehkäisemiseen, mutta käytäntö on opettanut meille, että oikeanlaisia ihonhoitotuotteita käyttämällä miliumeja syntyy huomattavasti vähemmän tai jopa ei ollenkaan. Avainasemassa tässä, kuten ihonhoidossa usein muutenkin, on kosteutus, ja nimenomaan vesikosteutus: joissain tapauksissa on mahdollista, että paksut balmit tai voiteet voivat jopa edesauttaa miliumien syntymistä. Usein paras ihonhoitorutiini miliumeille alttiille iholle on käyttää iltaisin puhdistusemulsiota tai -öljyä, kosteuttavaa kasvovettä reilusti aamuin illoin, tarvittaessa kosteuttavaa seerumia, vähintään kylmänä vuodenaikana ja ainakin iltaisin ihoöljyä, aamuin ja illoin kosteusvoidetta ja ihotyypin ja ihon kunnon mukaan hellävaraista kuorintaa ja kosteuttavaa naamiota 1-4 kertaa kuukaudessa.

 

Jos miliumeja on jo ehtinyt syntyä iholle, kosmetologi voi poistaa ne kasvohoidon yhteydessä. Omin avuin miliumeja ei kannata lähteä puristelemaan, vaan miliumin poisto vaatii mustapäiden poistosta poiketen puhtaalla neulalla tehtävän pienen reiän miliumin reunaan. Tästä johtuen miliumien poisto vie enemmän aikaa kuin mustapäiden poisto. Jos siis miliumeja on runsaasti, kannattaa varata riittävän pitkä kasvohoitoaika tai varautua tulemaan kasvohoitoon vaikkapa muutaman viikon välein pari kertaa, jotta kaikki miliumit saataisiin poistettua. Ainakin osa miliumeista saattaa myös hävitä iholta itsestäänkin viikkojen tai kuukausien kuluessa, jos ihon kotihoito on kunnossa.

Lue lisää: https://studiochill.fi/blogi/kokonaisvaltainen-ihonhoito/

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00947

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita