fbpx
 In Blogi

Kesäloma on ohi ja edessä loputon, harmaa arki. Vai onko? Asiantuntijoiden mukaan myös arjessa pitäisi olla palauttavia hetkiä, jopa päivittäin edes mikrotaukoja. Viikkojenkaan lomalla ei pitkälle pötki, jos arki on turhan kuormittavaa. Stressi saa kehossa aikaan hälytystilan, joka jo itsessään aiheuttaa fyysisiä ja psyykkisiä oireita, kuten päänsärkyä, vatsavaivoja, hengenahdistusta, ahdistusta, rytmihäiriöitä – ja iho-oireita, kuten aknea ja rosaceaa. Lisäksi stressi laskee vastustuskykyä, jolloin stressioireiden lisäksi saattaa saada hormonitoiminnan sekaisin ja flunssan sitkeäksi seuralaisekseen.

Jos seuraava lomasi siintää vasta kaukana horisontissa, niin ei hätää: palautumiseen riittävät lyhyemmätkin hetket. Yksi tehokkaimmista rentouttajista on lempeä kosketus, etenkin rauhallisessa ympäristössä, jossa musiikki ja tuoksumaailma täydentävät moniaistillisen elämyksen. Tässä me kosmetologit voimme auttaa! Hoidoilta haetaan yhä enemmän rentoutumista ja palautumista kiireisen arjen keskelle, ja ihonhoito tulee siinä sivussa. Kauneushoitolaan tullakseen ei siis tarvitse odottaa ihonpuhdistuksen tarpeen ilmaantumista tai ihon kuivumista, vaan tänne voi tulla hoitamaan ihoaan, kehoaan ja mieltään kokonaisvaltaisemmin, ja itse asiassa tämä tukee myös ihon hyvinvointia paremmin kuin vaikkapa tarkkaan kalenteroidut ihonpuhdistukset.

Ehdottomasti parhaiten arjesta pääsee irti hemmotteluhoitokokonaisuuksilla tai kokonaisvaltaisilla kasvohoidoilla, joihin on yhdistetty kasvojen lisäksi esimerkiksi jalkojen käsittelyä. Hoidon ei tarvitse olla välttämättä kovin pitkäkään, mutta jos siinä hoidetaan vaikka vain lyhyestikin useampaa ihoaluetta, se rentouttaa jopa moninkertaisesti tehokkaammin kuin peruskasvohoito. Täydelliseen pysähtymiseen olemme koostaneet Lakshmi-ayurvedahoidon, jonka moniaistillinen kauneus- ja hyvinvointirituaali hoitaa ihoasi, kehoasi ja mieltäsi aromaterapian, kasvi- ja yrttiuutteiden sekä intialaiseen lääketieteeseen pohjautuvien hierontatekniikoiden avulla intialaista äänimaailmaa unohtamatta. Tunnin ja 15 minuutin mittaiseen hoitoon sisältyy pieni jalkojen rentoutus, ayurvedaan perustuva kasvohoito hierontoineen, höyrytyksen aikana päähieronta, ja vatsan alueen Udara-hieronta (hinta 135 euroa).

 

Oletko kokeillut virittäytyä spa-tunnelmaan myös kotonasi? Kotiympäristössä ei välttämättä ole niin helppo rentoutua ja toisen hoitavaa kosketusta ei voi korvata, mutta voisitko laskea jalat lämpimään kylpyyn ja nauttia hiljaisesta omasta ajasta edes muutaman minuutin? Suostuisiko perheenjäsen hieromaan tai vaikka vain silittelemään hetken aikaa jalkojasi, hartioitasi tai päätäsi? Joskus ihan omin käsinkin vähän pidemmän kaavan mukaan tehty hierontamainen kasvojen iltapuhdistus voi olla se päivän hetki, jolloin voit olla vain itseäsi varten. Myös kesken työpäivän aivan lyhyistäkin mikrotauoista voi olla hyötyä! Kokeile sulkea silmät vain pariksi minuutiksi ja keskittyä kuulostelemaan hengitystäsi.

 

 

Recommended Posts