fbpx
 In Blogi

Tulossa: kasvivärilauantait! Jatkossa järjestämme erityisen kasvivärilauantain neljästi vuodessa. Teemalauantain aikana Chillissä ei tehdä muita töitä, joten tuolloin esim. synteettisistä väreistä hengitystieoireita saavien on helpompi tulla värjäyttämään hiuksensa. Kasvivärjäykset ovat toki saatavilla jatkuvasti, mutta kasvivärilauantaina ne ovat tarjolla normaalia edullisempaan hintaan: lyhyille hiuksille 60 euroa, puolipitkille 73 euroa ja pitkille 86 euroa. Päivän aikana värjätään limittäin muutaman asiakkaan hiukset – oman värisi vaikutusajalla ekokampaaja Anne saattaa esimerkiksi levittää väriä toisen asiakkaan hiuksiin, jolloin ajankäyttö tehostuu ja palvelun hinta saadaan alhaisemmaksi. Teemalauantain värjäyksiin EI ole mahdollista yhdistää hiusten leikkausta tai esimerkiksi ripsien ja kulmien kestovärjäystä, mutta muina aikoina nämä lisäpalvelut ovat toki saatavilla. Seuraava kasvivärilauantai on 27.5.2017. Varaathan aikasi puhelimitse numerosta 045 3408570.

Hiusten värjäys sataprosenttisen luonnollisesti on täysin erilaista kuin synteettisillä väreillä, joten se herättää paljon kysymyksiä. Kokosimme siksi teille tiiviin tietopaketin suuren suosion saaneesta kasvivärjäyksestä!

Kasvivärjäys on prosessi, ja halutun lopputuloksen saamiseksi saatetaan tarvita useampi värjäyskerta, etenkin jos hius on synteettisesti läpivärjätty. Kasvivärit eivät sisällä hapetetta, joka korvaisi hiuksen luonnollisen sävyn toisella, vaan tarttuvat ainoastaan hiuksen pintakerroksiin. Tästä syystä lopputulos riippuu hiuksen senhetkisesti sävystä: vaaleampaan pohjaan saadaan aikaiseksi kirkkaampia sävyjä kuin tummempiin hiuksiin, ja hiusta ei myöskään voida vaalentaa, mutta väriä voidaan kirkastaa, jolloin se saattaa näyttää hiukan vaaleammalta. Myös harmaita hiuksia voi värjätä, jolloin ne erottuvat vaaleampina raitoina.

dsc01194

kuva: ennen kasvivärjäystä

dsc01199

kuva: savipesu

Kasviväreillä – hennalla, indigolla ja cassialla – aikaansaatavat sävyt ovat pääasiassa lämpimiä ruskeita, punaisia, kuparisia tai vaaleita toffeen ja hunajan sävyjä. Kasvivärillä pystyy myös tummentamaan hiusta, mutta parhaat lopputulokset saadaan, kun pysytellään hiuksen oman tummuusasteen tuntumassa.

dsc01200-2

kuva: kasvisekoitus

dsc01203

kuva: lämpimän kasvimassan levitys hiuksiin

dsc01204

kuva: kasviväri vaikuttaa noin tunnin

Kasviväri on kestoväri, mutta se kuluu hiuksesta tasaisemmin kuin synteettinen väri. Tämän vuoksi esimerkiksi tyvikasvun raja on pehmeämpi eikä vaadi välttämättä värjäystä yhtä usein. Toisaalta näillä hiusta hoitavilla luonnontuotteilla voi värjätä hiuksia tiheästikin, jolloin väri syvenee kerta kerralta.

dsc01208

kuva: lopputulos

Kasviväri on aina yksilöllinen. Jopa sama väriseos samalle henkilölle saattaa tuottaa eri kerroilla hiukan eri värivivahteita. Sävyyn ja lopputuloksen pysyvyyteen vaikuttavat mm. hiuslaatu, aiemmat hiukseen tehdyt käsittelyt ja hiuksen kunto ja jopa hormonit, lääkitys ja pH-arvo.

Kasvivärit eivät sisälle synteettisiä kemikaaleja, kuten esimerkiksi herkästi allergisoivaa PPD:tä, joten ne sopivat usein myös synteettiselle värille herkistyneille ihmisille. Kasviväreillekin ja niistä etenkin indigolle voi kuitenkin olla allerginen tai herkistynyt samaan tapaan kuin ruoka-aineillekin, mikään värjäystapa ei ole sataprosenttisen allergiavapaa. Kasviväri on kuitenkin turvallisempi ja hiuksille hellävaraisempi vaihtoehto!

dsc01213

Recent Posts