fbpx
 In Blogi

Viime vuosina korealainen ihonhoito on ollut pinnalla, ja ajatus jopa kymmenvaiheisesta ihonhoitorutiinista kaikkine hoitovesineen ja sheet maskeineen on vuoroin innostanut ja vuoroin ahdistanut kuluttajia. Samaan aikaan toisaalta puhutaan myös muun muassa japanilaisesta ja jopa minimalistisesta ihonhoidosta. Mikä siis on iholle oikeasti parasta?

Eri ihonhoitoideologioita vertaillessa kannattaa pitää mielessä se, mitä varten ihoa hoidetaan. Suoritammeko ihonhoitoa rasti ruutuun -tehtävänä vai onko tavoitteena pitää iho kosteutettuna ja kuulaana? Jotta ihonhoidosta saisi parhaat tulokset, sen pitäisi lähteä ihon tarpeista, ja pitäisi pohtia, mitkä hoitotuotteet ja -menetelmät ovat tarpeellisia tai vähintään hyödyllisiä omalle ihotyypille ja iholle sen hetkisessä kunnossaan. Jokaisella meistä on myös erilainen iho, joten meillä voi olla myös hyvinkin erilaisia ihonhoitorutiineja – ja silti jokaisen rutiini on juuri hänelle paras mahdollinen.

Jos vertaillaan hiukan ääripäitä, eli minimalistista ja korealaista ihonhoitoa, niin jonkinlaisena nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että hyvin herkälle iholle (varsinkin rosacealle ja PODille) vähemmän on enemmän, ja samoin on ongelmattoman nuoren ihon kanssa. Sen sijaan etenkin ikääntyvä iho monesti hyötyy useampien hoitotuotteiden käytöstä, mutta tässäkin on huomioitava ihotyyppi ja ihon kunto: vaikkapa ikääntyvän, akuutisti oireilevan rosaceaihon kohdalla ihoa on hoidettava ensisijaisesti herkkänä ja tuoda rutiiniin hyvin maltillisesti, jos ollenkaan niin sanottuja extratuotteita, kuten kuorintoja elvyttävistä seerumeista puhumattakaan.

Kaiken A ja O on siis ihotyypin ja ihon kunnon määrittely: näiden pohjalta päästään miettimään, mikä olisi juuri omalle iholle parasta hoitoa. Omin avuin ihoanalyysin tekeminen voi olla vaikeaa ja välillä mennään metsäänkin, mutta onneksi näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin. Me ammattilaiset olemme täällä sinua varten ja autamme mielellämme ihoanalyysin tekemisessä ja sopivien ihonhoitotuotteiden ja -rutiinien valinnassa, olivatpa ne sitten sinun kohdallasi korealaisia, japanilaisia tai aivan omanlaisiaan.

Recommended Posts