MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

Karvanpoiston ja brassien faktat ja myytit

Lämpimät kelit houkuttelevat monia etsimään vaatekaapin kätköistä jo lyhyempää hihaa ja lahjetta päälle. Samalla alkaa pähkäily, mitä tehdä mustina rehottaville karvoille, vai nauttiako vain sortsikeleistä ja bikinikaudesta karvoineen päivineen. Sheivauksen jälkeen iho ei pysy sileänä kovinkaan kauan, ja höyläys ja piikikäs, kutiava sänki voivat myös aiheuttaa sisäänkasvaneita karvoja ja karvatupentulehduksia. Mitä vaihtoehtoja sheivaukselle siis on?

Brassin, kainalot ja bikinirajan sokeroimme käytännössä aina vahauksen sijaan, eli käytämme luonnollista sokerimassaa, joka levitetään iholle vastakarvaan ja karvat poistetaan myötäkarvaan ranneliikkeellä. Sokeri on parhaimmillaan pienemmillä ja herkemmillä ihoalueilla, joilla tarvitaan tarkkuutta. Sokerointi on tekniikkalaji ja me olemme sen rautaisia ammattilaisia yli vuosikymmenen kokemuksella.

Isoille ihoalueille, kuten säärille, käytämme sokerin lisäksi vahaa, jossa levitys- ja poistosuunta ovat päinvastaiset kuin sokerissa. Vaha sisältää hartsia, joille jotkut ovat allergisia, missä tapauksessa käytämme sokeria. Myös hyvin herkkäihoiset saattavat hyötyä sokeroinnista, mutta yleensä suosittelemme isompien ihoalueiden vahaamista, koska sillä saadaan useimmiten sileämpi lopputulos ja työskentely on nopeampaa.

Moni jää usein miettimään brassiin liittyen muutamia kysymyksiä:

1.Sattuuko se?

No ei se toki mukavaltakaan tunnu. Kivunsieto ja kokemus on yksilöllistä, eli toisista brassi tuntuu hyvin kivuliaalta ja toisen mielestä se lähinnä nipistelee vähän. Kipua voi helpottaa käymällä brassissa säännöllisesti noin neljän viikon välein, jotta karva ei ehdi venähtää turhan pitkäksi, mikä lisää etenkin levitysvaiheen kipua, ja ottamalla tarvittaessa särkylääkkeen ennen sokerointiin tuloa.

2.Milloin on hyvä aika tulla brassiin?

Karvan ihannepituus on noin 5-10 mm, koska tätä lyhyemmät karvat eivät välttämättä lähde kunnolla ja pidempien karvojen poisto sattuu enemmän. Pitkiä karvoja saamme toki myös tarvittaessa lyhennettyä saksilla, joten karvanpoiston itsensä kannalta pitkä karva ei ole ongelma. Yleensä sopiva karvanpoistoväli on noin neljä viikkoa, mutta jos karvankasvu on nopeaa, väli voi olla lyhyempikin ja vastaavasti toisilla menee viisi viikkoa tai pitempäänkin, että karva on kasvanut riittävästi.

3.Voiko brassiin tulla kuukautisten aikana?

Tamponin tai kuukupin käyttäjä voi hyvin tulla brassiin kuukautisten aikanakin, mutta brassi tuntuu silloin usein kivuliaammalta, joten jos kiertoaan voi ennakoida, kannattaa ehkä ajoittaa brassi johonkin muuhun aikaan kuukautta.

4.Eikö brassiin tulo ole hirveän noloa?

Ei meistä, tämä on meidän työtämme, joten meitä ei tarvitse jännittää! Toki ymmärrämme, että varsinkin ensikertalaisille brassi voi olla jännittävä ja vaivaannuttava kokemus, joten yritämme luoda mahdollisimman rennon ja mukavan ilmapiirin. Myöskään karvojaan ei kannata häpeillä – niitä on kyllä nähty laidasta laitaan, ja vaikka moni kokeekin olevansa maailman karvaisin apina, hyvin harva sitä todellisuudessa on.

 

Lisätietoja voit lukea esimerkiksi aiemmasta blogitekstistämme https://studiochill.fi/blogi/brassi/. Tervetuloa!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita