MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

Brasilialainen sokerointi eli tuttavallisemmin brassi on saavuttanut muutaman vuoden aikana täällä Pohjolassa suuren suosion. Brassi kiinnostaa monia, mutta myös herättää kysymyksiä, joihin päätimme nyt vastata!

  1. Mitä brassi tarkoittaa?

Brassissa poistamme sokerilla (ja lopuksi pinseteillä) intiimialueen karvoituksen joko kokonaan tai jättämällä toiveidesi mukaan ”kiitoradan” häpykukkulalle. Häpyhuulet sokeroidaan kokonaan karvattomiksi, samoin pakaravako, jollei toisin toivota.

 

  1. Sattuuko se ja voiko kipua helpottaa?

Sattuu. Toki kipukynnys on yksilöllinen ja kivun määrä riippuu myös esimerkiksi karvojen tiheydestä ja pituudesta, eli toinen saattaa kokea brassin pienenä nipistelynä ja toinen oikeasti kivuliaana. Myös kuukautiskierron vaihe vaikuttaa, eli juuri ennen kuukautisia tai niiden aikana brassi yleensä tekee kipeämpää ja samoin silloin, jos on esimerkiksi normaalia väsyneempi. Jotkut ovat saaneet helpotusta puuduttavasta voiteesta tai särkylääkkeestä (nämä pitää muistaa ottaa riittävän aikaisin ennen brassiin tuloa, jotta tuote ehtii alkaa vaikuttaa). Myös se, että käy brassissa säännöllisesti eli noin 4-5 viikon välein, auttaa usein, kun karva ei ehdi kasvaa kovin pitkäksi ja se alkaa harventua, eli poistettavaa karvaa on vähemmän. Karvan ei myöskään kannata olla liian lyhyttä (katso seuraava kohta!), jotta samaa aluetta ei joudu työstämään useaan kertaan, mikä myös ärsyttää ja tuntuu kivuliaammalta.

  1. Mitä pitää huomioida brassiin tullessa?

Karvan pitää olla riittävän pitkää, vähintään 5 mm mittaista, jotta sokerointi sujuisi jouhevasti ja lopputulos olisi siisti. Sokeroinnin sanotaan poistavan myös jopa 2 mm mittaiset karvat, mutta tämä pätee enemmänkin yksittäisiin karvoihin kuin koko karvoitukseen. Myös karvan vahvuus vaikuttaa: esimerkiksi paksu ja sheivattu karva saattaa olla tiukassa, vaikka pituutta olisi jo se puolikin senttiä, kun taas hentoisempi, ei katkaistu vaan esimerkiksi sokeroinnin jäljiltä kasvanut karva lähtee saman pituisena huomattavasti helpommin. Jos karvat ovat ns. liian pitkiä (yli 1-2 cm pitkiä), voimme lyhentää niitä tarvittaessa saksilla. Mieluummin ”liian pitkät” kuin liian lyhyet karvat!

Tiloistamme löytyy WC, jossa voit käydä pesulla ennen sokerointiin tuloa. Hoitohuoneessa saat käyttöösi kertakäyttöstringit, jotta sinun ei tarvitse olla aivan paljaana. Brassiin tullessa ihoa ei tarvitse tai kannatakaan rasvata tai kuoria samana päivänä. Sokeroinnin jälkeen suositellaan välttämään hikoilua ja aurinkoa tai solariumia 24 h, joten brassiaika on hyvä ajoittaa jollekin muulle kuin sauna- tai hikitreenipäivälle.

  1. Mitä pitää huomioida sokeroinnin jälkeen?

Edelliskohdassa mainittujen lisäksi vältä itseruskettavia tuotteita sokerointialueella 24 h sokeroinnin jälkeen ja vältä ihon kuorimista 2-4 päivää. Tämän jälkeen ihoa on hyväkin kuoria kuorinta-aineella tai kuivaharjaushanskoilla 1-3 kertaa viikossa sekä kosteuttaa sitä päivittäin karvojen sisäänkasvamisen ehkäisemiseksi. Toisilla on enemmän taipumusta karvojen sisäänkasvamiseen, joten ihotyypistä riippuen joitakin sisäänkasvaneita karvoja voi ilmestyä huolellisesta hoidosta huolimatta.Iho on hyvä suojata auringolta tavallista huolellisemmin noin viikko sokeroinnin jälkeen.

 

  1. Millainen lopputulos on ja kauanko se kestää?

Karvankasvusykli on hyvin yksilöllinen, mutta jos karvan pituus on ollut brassia tehdessä ihanteellinen, karvat pysyvät yleensä poissa vähintään 1-2 viikkoa muutamaa yksittäistä karkulaista lukuunottamatta. Toisilla, varsinkin säännöllisesti brassissa käyvillä, karvat saattavat pysyä poissa reilusti pidempäänkin, ja lisäksi karva yleensä vähenee ja harvenee, joillakin todella reilustikin. Monesti karvanpoistoväli piteneekin säännöllisesti käyvillä vähitellen, eli päästään siirtymään neljästä viikosta viiteen tai kuuteen viikkoon tai pidempäänkin väliin.

 

Sitten vain reippaalla mielellä matkaan, tervetuloa!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita