fbpx
 In Blogi

IHONHOITO LÄHTEE SUOLISTON HOITAMISESTA

Ihon kunto heijastelee usein suoliston kuntoa. Jos kärsit vatsavaivoista, käännä huomio niiden hoitamiseen, koska ilman sitä parhaatkin ihonhoitotuotteet ja -rutiinit auttavat vain rajallisesti. Suolistoa hoitavat kaikilla riittävä lepo ja palautuminen ja sen kanssa tasapainossa oleva liikunta (huom! ei pelkästään rankkaa, korkeasykkeistä treeniä!), luonnossa liikkuminen sekä riittävä vedenjuonti ja kuitujen saanti.

Jokainen meistä on yksilö, joten myös jokaisen suolisto saattaa myös kaivata hiukan erilaisia asioita.  Jos esimerkiksi aineenvaihduntasi on hidasta ja ihossasi on paljon tukkeumia, voit hyötyä muun muassa liikunnan lisäämisestä tai sen muuttamisesta reippaammaksi sekä lämmittävien mausteiden (kuten chili, inkivääri, kaneli ja kardemumma) lisäämisestä ruokavalioosi, kun taas herkkävatsaisen atoopikon kannattaisi ennemminkin hidastaa liikettä ja vähentää edellämainittujen mausteiden käyttöä.

Kasvohoidon yhteydessä saat tarvittaessa juuri sinulle sopivia vinkkejä ihon ja suoliston hyvinvointiin. Huomioithan kuitenkin, että kosmetologi on ensisijaisesti ihonhoidon ammattilainen – varsinkin vatsan oireillessa hankalasti kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi lääkäriin tai ravitsemusterapeuttiin.

Recommended Posts