fbpx
 In Blogi

Tämän päivän hektisessä maailmassa jokaisella tuntuu olevan stressiä ainakin ajoittain. Työkiireet, opiskelupaineet ja perhearjen pyöritys ovat omiaan kiristämään hermoja, ja samalla pitäisi muistaa, jaksaa ja ehtiä liikkua tarpeeksi, syödä terveellisesti ja huolehtia muutenkin ulkonäöstään ja terveydestään ennen kuin tyvikasvu on venähtänyt kymmensenttiseksi tai tarvitaan juurihoitoa. Yksi jos toinenkin meistä valittaa, että tunnit vuorokaudessa ja vuorokaudet viikossa eivät riitä kaikkien To do –listalla olevien tehtävien suorittamiseen saati sitten vapaa-ajan viettämiseen ja palautumiseen.

Aika ajoin on tietysti hyvä punnita elämäntilannetta kokonaisuutena ja miettiä, voisiko vaikkapa uuvuttavaa työtaakkaa pienentää jotenkin. Aina ei kuitenkaan tarvita suuria mullistuksia, vaan pienetkin asiat voivat auttaa meitä hallitsemaan ja lievittämään stressiä!

stressi kuva 4

On tieteellisesti todistettu, että luonto lievittää stressiä erittäin tehokkaasti. Tämä ei välttämättä tarkoita, että meidän pitäisi viettää tunti(kausia) keskellä metsää, vaan jo viidentoista minuutin kävely metsän reunassa tai puistoalueella auttaa. Varo kuitenkin, ettet lähde suorittamaan: jos viipotat metsikön läpi vartissa miettien samalla, mitä ruokakaupasta tarvitaan, luonto tuskin rauhoittaa kovin hyvin. Kaikkein parasta on, jos pystyt hiljentämään vauhtia, pysähtymään hetkeen ja nauttimaan luonnon väreistä, tuoksuista ja äänistä kaikilla aisteilla. Hengitä syvään, laita sulje vaikkapa silmätkin hetkeksi ja silitä puunrunkoa. Keskity siihen, mitä koet tässä ja nyt, älä siihen, mikä sinua odottaa kotona tai työpaikalla.

Lyhyitä rauhoittumishetkiä voi ujuttaa myös aamuun, iltaan tai keskelle työpäivää. Jo parin minuutin rauhallinen hengittely ja/tai rauhoittavan musiikin kuuntelu auttaa laskemaan sykettä ja stressitasoa. Muutama minuutti vähemmän älylaitteita ja sinistä valoa, muutama minuutti enemmän aikaa itselle.

stressi kuva 1

Usein rentoutuminen on tehokkainta jossain muualla kuin kotona tai työpaikalla, missä tekemättömät työt muistuttelevat itsestään. Myös toisen apu on yleensä hyödyksi: rauhoittava kosketus on erittäin hyvä stressinlievittäjä. Jos tahdot tarjota itsellesi tai läheisellesi hyvää oloa ja omaa aikaa, voit myös kääntyä hyvinvoinnin ammattilaisten puoleen. Olemme suunnitelleet erityisesti stressiä lievittämään kaksi hoitokokonaisuutta: Hyvästi stressi ja Kleopatran loisto.

DSC00949

Hyvästi stressi –hoito (60 €)kestää noin 45 minuuttia, joten se sopii vähän kiireisempäänkin kalenteriin. Hoidon aluksi jalat hierotaan polviin asti lämpimällä öljyllä, minkä jälkeen jalat kiedotaan lämpönaamioon. Jalkojen levätessä lämpimässä kasvojen iho pintapuhdistetaan ja kasvot, dekoltee ja pää hierotaan varmoin, rauhoittavin ottein.

Kleopatran loisto (130 €) on kokonaisvaltaisempi elämys ja myös hoidon kesto on pitempi, noin 105 minuuttia. Hoito sisältää lämpimän jalkakylvyn, intialaisen päähieronnan, rentouttavan kasvohoidon kasvohierontoineen sekä naamion vaikutusajalla lempeän jalkahieronnan.

 

Nämä hoidot ovat myös erinomaisia lahjakorttihoitoja – mikä olisikaan parempi lahja kuin satsaus sinulle rakkaan ihmisen hyvinvointiin!

 

 

Recent Posts