fbpx
 In Blogi

Kesän jälkeen usein huomaa, että kaulan ja dekolteen iho on jäänyt kasvoja vähemmälle hoidolle: etenkin paljon auringolle altistunut iho punoittelee, on kauttaaltaan hiukan ryppyinen ja siinä saattaa olla myös syvempiäkin juonteita. Dekolteen iho on ohuempaa kuin vaikkapa selän iho, ja siinä on vähemmän talirauhasia, joten se muun muassa kuivuu ja rypistyy helpommin ja tarvitseekin enemmän hoitoa kuin muu vartalon iho. Ihonhoitoa ei siis kannata lopettaa leukalinjaan tai kaulaan.

Dekolteen iho altistuu kesällä paljonkin auringolle ainakin siltä osin, miten suuri iho-alue kaula-aukosta pilkistää. Niinpä UV-suoja kannattaa ehdottomasti levittää kasvojen lisäksi dekolteelle asti, koska se on tunnetusti paras keino suojata ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Toki myös jo tulleita aurinkovaurioita on mahdollista hoitaa samoin kuin hoitaisi niitä kasvojenkin iholla (vahva suositus esimerkiksi kirkastavalle ja uudistavalle Unnan Taimi-seerumille!), ja muutenkin kasvojen ihonhoitotuotteet kannattaa opetella levittämään leukaa alemmas.

Usein kaulalle ja dekolteelle sopivat samat tuotteet – puhdistustuote, kasvovesi, seerumi, öljy, voide, kuorinta ja naamio – kuin kasvoillekin. Kasvovoiteen voi korvata myös hyvällä vartalovoiteella, kunhan sipaiset muita kasvotuotteita dekolteen iholle. Myös kuorinnaksi käy usein vartalokuorinta, mutta jos iho on punoittava ja herkkä, varsinkin rakeinen vartalokuorinta voi olla turhan voimakas. Joissain tilanteissa dekoltee kaipaa toisenlaista hoitoa kuin esimerkiksi aknesta tai ruusufinnistä oireilevat kasvot, jolloin sille kannattaa käyttää erikseen vaikkapa uudistavampaa hoitovettä ja/tai öljyä, kuten Unnan Varpua ja Vienoa, ja hoitaa kasvojen ihoa sen tarpeiden mukaan eri tuotteilla.

Recommended Posts