fbpx
 In Blogi

Talvi on taas täällä ja samoin ovat rutikuivat kädet. Mikä neuvoksi, kun käsivoide ei tunnu auttavan tai sitä ei ehdi käyttää yhtä usein kuin pestä käsiä?

  • PESE KÄDET ILMAN SULFAATTEJA. Sulfaatit (kuten Sodium lauryl sulfate) ovat vähän liiankin tehokkaasti peseviä ja myös ärsyttäviä, mutta suht edullisia raaka-aineita, joten niitä valitettavasti löytyy lähes kaikista markettien käsisaippuoista. Sulfaatit kuivattavat ja ärsyttävät tarpeettomasti etenkin atooppista tai käsi-ihottumista kärsivää ihoa ja/tai silloin, kun käsiä pitää pestä usein. Tällöin rasvaaminen ei riitä palauttamaan ihon liian voimakkaan pesun horjuttamaa kosteustasapainoa. Esimerkiksi Naviterin Probioottinen käsienpuhdistusgeeli on hellävaraisempi vaihtoehto.
  • KOSTEUTA JA RAVITSE IHOA USEAMMALLA TUOTTEELLA. Jos pelkkä käsivoide ei auta, laajenna tuotearsenaalia. Kosteuta iho kerran päivässä tehokkaammin: levitä ensin kasvovettä ja lisää tarvittaessa vielä kosteuttavaa tai rauhoittavaa kasvoseerumia ja/tai -öljyä ennen reilua käsivoidekerrosta. Tehohoitona voit kääriä kädet vaikka TV-ohjelman ajaksi muovikelmuun tai -pussiin tai laittaa käsiin yöksi puuvillahanskat. Meillä voit myös valita käsien lämpönaamion ja pikakosteutuksen lisäpalveluksi vaikkapa kasvohoidon tai karvanpoiston yhteyteen.
  • SUOJAA KÄDET KYLMYYDELTÄ. Kylmä, kuiva ilma kuivattaa käsiä, joten suojaa iho kuivumiselta käyttämällä käsineitä myös auton ratissa tai vaikka kokisit tarkenevasi ilmankin. Myös käsineiden materiaalilla voi olla merkitystä: tekokuituinen vuori saattaa tuntua imevän viimeisenkin kosteuden ihosta.

 

Recent Posts