fbpx
 In Blogi

Lähes jokainen meistä nauttii hieronnasta, oli kyseessä sitten kokovartalohieronta, kasvohoidon yhteydessä tehty kasvojen ja dekolteen hieronta tai jokin muu. Aina emme kuitenkaan tule ajatelleeksi, että hieronnasta on muutakin hyötyä kuin se, miten nautinnolliselta se tuntuu. Hieronta tekee paljon muutakin kuin vain rentouttaa!

DSC00340

Ensinnäkin hieronta vilkastuttaa verenkiertoa. Kun verenkierto vilkastuu, pintaverisuonista tihkuu happea, ravintoaineita sekä vettä ihon ylimpiin kerroksiin, mikä kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Jos hieronnassa käytetään väliainetta, esimerkiksi öljyä, myös aineen imeytyminen tehostuu hierojan käsien lämmön sekä lämmenneen hierottavan ihoalueen vaikutuksesta. Etenkin lymfahieronnassa turvotukset ja kuona-aineet saavat kyytiä lymfa- eli imunestekierron vilkastuessa. Hyvin kevyenä ja hellävaraisena lymfahieronta sopii ja tekee hyvää myös tilanteissa, joissa hieronta ei yleensä sovi, kuten esimerkiksi pian leikkauksen jälkeen tai akneiholle. Klassisessa hieronnassa otteet ovat napakammat ja stimuloiva anti-aging-vaikutus ulottuu syvemmälle lisäten kudosten kimmoisuutta ja solumuodostusta sekä nopeuttaen ihon uudistumista. Hieronta onkin kiinteyttävän kasvohoidon tärkeä osanen!

DSC00278Aromahieronta on hyvin kokonaisvaltaista, sillä hieronnan lisäksi ihoa, kehoa ja mieltä hoitavat yksilöllisesti valitut eteeriset öljyt. Kuumakivihieronta rentouttaa lihaksia tehokkaasti hieronnan ja lämmön yhteisvaikutuksesta. Nämä molemmat ovat voimakkaita, reilusti nestettä poistavia käsittelyjä, joiden jälkeen on hyvä ottaa loppupäivä suht rauhallisesti eikä esimerkiksi saunoa tai nauttia alkoholia.

DSC00275

 

 

 

 

 

 

 

Yksittäisten alueiden, kuten kasvojen, hieronta sopii lähes kaikille. Ehdottomia vasta-aiheita hieronnalleovat vain syöpä tai käsiteltävällä alueella olevat tulehdukset tai ihorikot. Voimakasta kokovartalohierontaa, kuten kuumakivihierontaa ei suositella myöskään sydän- ja verisuonitaudeista kärsiville. Isot suonikohjut voivat myös olla este jalkojen hieronnalle, kun taas esimerkiksi kasvojen hieronta sopii yleensä tuolloinkin.

DSC00330            DSC00335

Hierontoja sisältäviin hoitoihin voit tutustua hinnastomme kohdista Kasvohoidot ja Hemmotteluhoidot. Päivän piristys –kasvohoitoa lukuun ottamatta kaikkiin kasvohoitoihin, myös ihonpuhdistuksiin, sisältyy vähintään yksi lyhyt hieronta, ja Luksusta kasvoillesi –kasvohoidossa kasvot hierotaan peräti kahdella eri tekniikalla pitkän kaavan mukaan.

DSC00311

 

Recent Posts