fbpx
 In Blogi

Harva meistä haluaa kirjaimellisesti vihreät hiukset, mutta aika moni toivoisi voivansa hoitaa ja käsitellä hiuksiaan ekologisemmin. Nyt Chilliin ovatkin rantautuneet ekokampaajapalveluina erilaiset 100 % luonnolliset puhdistushoidot ja kasvivärjäykset.

DSC00473

Savipuhdistus on puhdistushoito, joka toimii erittäin hyvin siirryttäessä synteettisistä väreistä kasviväreihin. Savi poistaa tehokkaasti hiuksista kemikaalit ja epäpuhtaudet. Se myös puhdistaa iholta kuona-aineita ja talia, mikä edistää hiuksen kasvua ja antaa hiuksille volyymia. Savi kosteuttaa hiuksia, mutta kuivattaa ihoa merilevähoitoa enemmän.

Merileväpuhdistus on niin ikään puhdistushoito. Se poistaa tehokkaasti raskasmetalleja ja kuona-aineita, puhdistaa hiuksen tupet ja kraatterit sekä edistää hiuksen kasvua. Merileväpuhdistus on erittäin hyvä käsittely ”ylivärjätyn” hiuksen puhdistukseen ja se myös kirkastaa vaaleita hiuksia. Hoito rakentaa ja kosteuttaa ja sopii siksi erinomaisesti luonnonkiharalle hiukselle. Käsittelyä ei suositella tehtäväksi lääkekuurin tai syöpähoitojen aikana eikä myöskään voimakkaasti käsiteltyyn tai vaalennettuun hiukseen.

DSC00547 (2)

Turvehoito aktivoi verenkiertoa hiuspohjassa ja sitä voidaan käyttää mm. hiustenlähdön, hiuspohjan kutinan, liiallisen rasvoittumisen tai hilseilyn hoitoon. Hoito ryhdistää velttoa hiusta.

Toisin kuin kemiallinen värjäys, kasvivärjäys on hiukselle hellävarainen vaihtoehto. Kasvivärit vahvistavat hiuksia yrttien avulla ja kasviproteiinit korjaavat vaurioitunutta hiusta. Kasviväreissä käytetään täysin kasviperäisiä värjääviä kasvijauheita, kuten hennaa, indigoa ja cassiaa. Lisäksi käytetään marjoja, yrttejä ja mausteita. Ennen kasvivärjäystä hius täytyy puhdistaa savella tai merilevällä kemikaaleista ja synteettisten värien jäämistä, jotta väri tarttuisi paremmin ja saavutettaisiin toivottu värjäystulos. Kasvihiusvärit eivät imeydy elimistöön, mutta värimolekyylit  kiinnittyvät pysyvästi hiuksen rakenteeseen. Kasviväri on kestoväri, mutta kuluu pois pehmeämmin kuin synteettiset hiusvärit jättämättä niin selkeää juurikasvua.

DSC00509

Kasviväreillä ei pysty vaalentamaan, koska ne eivät poista hiuksen omaa pigmenttiä. Kuitenkin omaa luonnollista sävyä on  mahdollista kirkastaa. Kasviväreillä voidaan myös värjätä tummemmaksi, mutta paras lopputulos saadaan aina värjättäessä mahdollisimman lähelle omaa tummuusastetta. Kasvivärjäyksellä voidaan saada vaaleaan hiukseen lämpimiä kultaisia ja toffeisia lopputuloksia sekä kuparisia, punaisia ja erilaisia ruskean vivahteita. Indigolla saadaan kylmiä ruskeita jo valmiiksi tummaan hiukseen. Kasviväriä ei voi valita värikartan tupsusta, vaan se on aina yksilöllinen. Väriin vaikuttaa muun muassa hiuksen sen hetkinen pH-arvo, joten lopputulos on kasvivärien ja hiuksen oman värin summa.

Kasviväri kehittyy lopulliseen sävyynsä 24-48 tunnin ajan, väri syvenee ja vahvistuu. Kasvivärjäys on prosessi, ja haluttuun lopputulokseen voidaan tarvita useampi värjäyskerta. Parhaimmillaan kasviväri ja sen kesto onkin n. 2-3 kerran jälkeen.

DSC00564

Saat Annelta ekokampaamopalvelut harjoitushintaan ekokampaajaopintojen loppuun eli 30.10.2016 saakka. Puhdistushoitojen hinta on 35 euroa ja kasvivärjäykset (puhdistuksen kanssa, ilman leikkausta) 70-90 euroa. Varaathan ajan soittamalla!

Recent Posts