fbpx
 In Blogi

Tuote ei välttämättä ole aina sopiva, vaikka etiketissä luvattaisiin sen sopivan tietynlaiselle iholle.

Moni osaa jo suhtautua kriittisesti megalomaaniset räpsyttimet lupaaviin ripsiväreihin tai 15 vuotta nuorentaviin ryppyvoiteisiin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että myöskään vähemmän dramaattiset tuotelupaukset ja -kuvaukset eivät aina pidä paikkaansa. Tähän on monta syytä.

Ensinnäkin hinta voi toisinaan ratkaista. Ravitsevat kasviöljyt ovat kalliimpia kuin esteröidyt öljyt, ja kukkaisvedet tai vaikkapa aloe vera -mehu on kalliimpaa kuin vesi, jolloin esimerkiksi hyvää kuivan ihon voidetta on vaikea tai suorastaan mahdoton saada aikaiseksi hyvin alhaiseen hintaan. Edullisimmiltakin sarjoilta kuitenkin löytyy kuivan ihon tuotteita, jottei tuotesarja olisi niin suppea. Alhainen hinta voi joissain tapauksissa tarkoittaa kompromisseja tuotteen hoitavuudessa ja/tai toimivuudessa.

Toisekseen varsinkin ulkomaiset tuotesarjat on usein suunniteltu toisenlaisessa ympäristössä ja ilmastossa asuville. Esimerkiksi Etelä-Euroopan talvi on varsin toisenlainen kuin Suomen talvi, jolloin Italian ”kuivalle talvi-iholle” suunnattu tuote on ehkä aivan liian kevyt tai stimuloiva täkäläisiin pakkasiin. Myös niin sanotut etniset ihotyypit ovat hiukan erilaisia, eli esimerkiksi aasialainen iho on keskimäärin alttiimpi pigmenttimuutoksille kuin vaikkapa skandinaavinen iho.

Kolmanneksi ihonhoidossakin on edelleen eriäviä mielipiteitä siitä, miten ihoa pitää hoitaa, ja varsinkin suurten, synteettisten kosmetiikkatalojen laiva kääntyy hitaasti. Niinpä sekaiholle suunnatussa kasvovedessä saattaa olla reilustikin kuivattavaa alkoholia, tai rasvaisen ihon puhdistusgeeli jynssää ihon kiristelevän kuivaksi jättäen asiakkaan ihmettelemään, miksi iho voi entistä huonommin, vaikka hän valitsee etiketin perusteella aivan oikeita tuotteita.

Purkkiviidakossa omin avuin seikkaileminen ei ole aina helppoa, mutta koulutettuina ammattilaisina meidän tehtävämme on auttaa löytämään juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet!