fbpx
 In Blogi

Kun ilma viilenee ja kuivuu, hoitotuotteiden kerrostaminen auttaa pitämään ihon kosteutettuna.

Lähes kaikki tuskailevat talvisin ihon kuivumisen kanssa. Kovimmalle koetukselle joutuvat kasvot, jotka harvemmin ovat vaatteiden peitossa, vaan viimalle alttiina, mutta monilla myös vartalon iho huutaa lisää kosteutta.

Kun olosuhteet ovat haastavat, iho tarvitsee ”kerrospukeutumista”: useamman kerroksen kasvovettä, mutta myös lisää eri hoitotuotteita. Siinä missä iho ehkä pärjää kesällä hyvinkin kolmella tuotteella (puhdistustuote, kasvovesi ja kosteusvoide), talvisin kannattaa lisätä vähintäänkin öljyseerumi (esim. Lakshmin Vata-öljy) tuotearsenaaliin ainakin yöksi, etenkin kovimmilla pakkasilla myös päiväksi. Öljy tuo iholle ravintoa ja hoitavia rasvahappoja ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Varsinkin kuivaihoiset hyötyvät myös kosteuttavasta seerumista (esim. Lakshmin Vata-seerumi), joka tuo kasvoveden lisäksi iholle vesikosteutta sekä kosteuttavia ja kosteutta sitovia tehoaineita, kuten hyaluronihappoa.

Muutkin ihonhoitotuotteet kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa päivittää kylmempään vuodenaikaan sopiviksi. Moni vaihtaa esimerkiksi Unnan kevyen Suvi-voiteen talvella kosteuttavampaan Lempiin ja/tai ottaa ravitsevan Lauha- tai Hertta-yönaamion täydentämään ihonhoidon iltarutiineja.

Lisäksi kannattaa kosteuttaa ja rasvata ihoa sisäisesti eli juoda ja syödä hyviä rasvoja riittävästi ja suojata iho etenkin pahemmalta tuiskulta meikillä ja vaatteilla. Myös ilmankostutin auttaa pitämään ihon kosteustasapainon parempana edes sisätiloissa, kun lämmityskausi alkaa ja sisäilmakin kuivuu.

Kuuntele lisää instagram stories kohokohdista @studiochill

Recommended Posts