fbpx
 In Blogi

Kauas on tultu niistä päivistä, jolloin kupparieukot kiersivät lehmänsarvineen kuppaamassa asiakkaitaan. Kuppausperinne ei ole kuitenkaan tullut tiensä päähän, vaan itse asiassa sitä hyödynnetään monissa hoitomuodoissa. Imukuppihieronta on muiden ominaisuuksiensa (lymfa- ja sidekudostyyppisen hieronnan) ohella eräänlaista kuivakuppausta eli veretöntä kuppausta: hoitoa, jonka tarkoitus on saada nesteet liikkeelle.

DSC00658

Imukuppihieronta aktivoi niin veren- kuin imunestekiertoakin, mikä puolestaan poistaa turvotusta ja kuona-aineita sekä tuo iholle happea ja ravintoaineita. Käsittely onkin säännöllisesti tehtynä oiva apu taistelussa naisten ainaista vihollista, selluliittia vastaan, ja imukuppeja voi ostaa lisäksi kotikäyttöön selluliittihoidon tueksi. Muun hieronnan tavoin hoito myös lämmittää ja rentouttaa kudoksia ja voi auttaa laukaisemaan kiputiloja. Hoidon tehokkuus saattaa näkyä mustelmaherkillä asiakkailla tai pistekäsittelyn jälkeen mustelmina iholla, mikä on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi hoidon ajankohtaa suunnitellessa – imukupin jäljet hartioissa eivät ehkä näytä kovin hyviltä selästä avonaisen juhlamekon kanssa. Imukuppihieronnan kuuluu kuitenkin tuntua miellyttävältä eikä kivuliaalta, ja kuppien alipaine on säädettävissä, jolloin esimerkiksi selän aluetta voidaan käsitellä voimakkaammalla alipaineella kuin herkkiä sisäreisiä.

DSC00645

Imukuppihieronta ei sovi verenohennuslääkkeitä käyttäville, syöpää sairastaville, sydänongelmaisille tai korkeasta verenpaineesta kärsiville eikä ihorikko- tai (myöskään leikatuille) suonikohjualueille. Esimerkiksi selän käsittely on kuitenkin mahdollista, vaikka jaloissa olisikin suonikohjuja, ja samoin vaikka imukuppihierontaa ei tehdä raskauden aikana alavatsalle ja –selälle, sitä voidaan kuitenkin käyttää vaikkapa helpottamaan jalkojen turvotusta. Imukuppihierontaa voidaan yhdistää kevyesti tehtynä myös kasvoille lymfahieronnan tapaan, mutta verenkiertoa vilkastuttavana käsittelynä se ei ole paras vaihtoehto couperosaiholle.DSC00670

Syksyn uutuushoitona tarjoamme imukuppihierontaa nyt myös Chillissä. Tule sinäkin kokeilemaan tätä ”laitteetonta laitehoitoa”!

Recent Posts