fbpx
 In Blogi

Tänä vuonna syksy tuli nopeasti, ja kertalaakista alkanut sisälämmityskausi sekä viileä, kuiva ulkoilma ovatkin saaneet monella ihon kosteustasapainon järkkymään. Muistathan, että pintakuivuus aiheuttaa tai pahentaa monia ihon epätasapainotiloja, eli jos huolehdit hyvin ihon kosteutuksesta, saatat ihon kiristelyn ja hilseilyn lisäksi välttyä hyvinkin esimerkiksi ylimääräiseltä punoitukselta, herkkyysnäpyiltä ja tukkeumilta.

Kasvovesi on ihon janojuoma ja tärkein kosteuttaja, ja sitä levitetään iholle aina ennen muita hoitotuotteita vähintään kaksi kerrosta. Syksyn suosikkimme on Unna Nordicin uusin hoitovesi, Tyyni, joka kosteuttaa ihoa muun muassa koivunmahlan ja mesimarjan voimalla. Tyyni sopii myös herkälle ja punoittavalle iholle. Varsinkaan kuivaihoisemmille kasvoveden kosteutusteho ei yksistään riitä, vaan iho tarvitsee myös kosteuttavaa seerumia, kuten Unnan ihanaa Pihlaa. Viimeistään nyt kesän jälkeen kannattaa ottaa myös ihoöljy, esimerkiksi Vieno, vähintäänkin yökäyttöön! 3-5 tippaa riittää hyvin yöksi, ja etenkin kuivaihoinen voi levittää iholle tai sekoittaa kosteusvoiteen joukkoon tipan tai kaksi myös aamulla, jolloin se myös suojaa ihoa viimalta.

Voimakkaimman UV-säteilyn laannuttua ja ennen talven tuloa on hyvä aika myös vahvistaa ja uudistaa ihoa tehotuotteilla, jotka voivat nyt sisältää esimerkiksi hedelmähappoja ja tiettyjä vitamiineja – raaka-aineita, jotka voivat ainakin pahimman paahteen tai pakkasen aikaan saada vähintään herkän ihon kipristelemään. Myös hoitolassa voidaan syksyllä hyvin käyttää vaikkapa vahvempia AHA-happokuorintoja, jotka ovat tauolla kuumimman kesän ja paukkupakkasten aikaan. Kokonaisvaltaisessa Hehku -Esse-kasvohoidossa on mahdollista käyttää myös tehokasta entsyymikuorintaa, ja suosittelemme yhdistämään etenkin syksyllä Esse-hoitoon myös kosteuttavan, puhdistavan tai elvyttävän tehoampullin, jolla luodaan hyvää pohjaa myös talven varalle.

Kotona voit tehostaa ihon syyshoitoa vaikkapa kuorimalla ihoa muutaman viikon ajan pari, kolmekin kertaa viikossa Viola-PHA-kuorinnalla ja/tai kuuden viikon kuluessa käytettävällä, ihoa kirkastavalla, vahvistavalla ja uudistavalla Taimi-C-vitamiiniseerumilla, joka sopii lähes kaikille ihoille (esimerkiksi akuuttia ruusufinniä lukuunottamatta). Myös ravitsevat naamiot ovat tervetullut lisä etenkin, jos ihoa kiristelee herkästi. Kun hoidat ihoasi hyvin syksyllä, se selviää vähemmillä oireiluilla myös tulevasta talvesta!

Recommended Posts