fbpx
 In Blogi

Pakkanen paukkuu, lämmitys kuivattaa sisäilmaa ja iho huutaa kosteutta. Tässä vaiheessa moni vaihtaa kosteusvoiteen vaseliiniin tai sheavoihin ja ihmettelee, kun iho vain paksunkin rasvan jäljiltä tuntuu kiristelevältä. Kuulostaako tutulta?

Talvella suositellaan kerrospukeutumista, ja sama pätee myös ihonhoitoon varsinkin ihon kuivuessa: lisää kerroksia! Kasvovettä suosittelemme kirjaimellisesti laittamaan iholle useamman kerroksen, muutoin tarkoitamme kerrospukeutumisella enemmänkin usean eri tuotteen käyttämistä. Moni on tottunut mieltämään ihonhoitorutiiniin kuuluviksi puhdistustuotteen, ehkä kasvovedenkin ja kosteusvoiteen, mutta seerumit ovat pahasti aliarvostettuja ja turhana pidettyjä tuotteita, joiden ajatellaan sopivan lähinnä ryppyjen hoitoon.

Tosiasiassa seerumi on ihonhoitotuotteista kaikkein hoitavin ja tehokkain, ja kasvoveden ohella tärkein kosteuttaja. Niin tärkeitä kuin kosteusvoiteetkin ovat, niiden tehtävä on kuitenkin enemmänkin suojata ja pehmittää ihoa ja lukita aiemmin iholle levitettyjen tuotteiden kosteuttavat aineet ihoon. Voidepohjaan ei yksinkertaisesti saada upotettua riittävästi esimerkiksi kosteuttavia raaka-aineita voiteen koostumuksen siitä kärsimättä. Tämä pätee myös esimerkiksi akneihoon tai herkkään, punoittavaan ihoon: vaikka kosteusvoide olisi muuten iholle optimaalinen, se tuskin riittää tasapainottamaan ihon toimintoja tehoaineiden määrän jäädessä vähäiseksi.

Jos siis ihollasi on jokin tarve tai suoranainen ongelma (eli esimerkiksi pintakuivuus, akne tai couperosa), suosittelemme ehdottomasti seerumin käyttöä. Näin ihonhoitoa saadaan myös räätälöityä ja hienosäädettyä, kun esimerkiksi rutikuiva, mutta myös couperoottinen ja ärtyneen punoittava iho saa hoidoksi ensin rauhoittavan herkän ihon seerumin ja sitten ravitsevan kuivan ihon voiteen. Ainoastaan nuorelle, hyväkuntoiselle iholle emme suosittele seerumia jatkuvaan käyttöön, ja jos iho on jo saatu kohtalaiseen kuntoon, suosittelemme silloin tällöin taukoviikkoja tai -kuukausia esimerkiksi kesällä, kun iho todennäköisesti pärjää vähemmällä kosteutuksella.

Vielä kertauksen vuoksi Johannan iltarutiinivideoista tuttu järjestys: ensin (kaksois)puhdistus, sitten useampi kerros kasvovettä, sitten seerumi, öljy ja viimeisenä voide ja silmänympärysvoide. Kokeile, ja pian ihosi kiittää!

Recommended Posts