MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

Mihin näitä tarvitaan?

30.8. julkaisimme Facebook-sivuillamme videon Johannan ihonhoidollisista iltarutiineista. Kommenttiboksissa heräsi pian kysymys siitä, minkä takia mikäkin vaihe ja tuote kuuluu tuohon iltarutiiniin ja mitä todella tarvitaan, ja riittääkö moiseen aikakaan. Tässä siis teille aukikirjoitettuna jokainen vaihe!

Puhdistus. Tämä osa tuskin sen kummempia perusteluja kaipaa – vaikkei meikkiä olisikaan, niin tali, oleskeluympäristön lika, ilmansaasteet jne. on hyvä pestä iholta kerran päivässä. Kyllä, mieluummin vain iltapesu (ellei ihosi ole todella öljyisen rasvainen), aamulla riittää kasvovesi! Tässä vaiheessa on osittain makuasia, miten tuotteen poistaa iholta. Etenkin puhdistusemulsio toimii parhaiten, jos sen poistaa kestovanulapuilla, puhdistusliinalla tai konjacsienellä (jota voi siis käyttää joko puhdistustuotteen poistamiseen tai erikseen sen jälkeen), ja muutoinkin nämä apuvälineet tehostavat puhdistusta. Lisäksi varsinkin kovin lämpimällä vedellä huuhteleminen pitkän kaavan mukaan kuivattaa ihoa entisestään, joten ainakin kuivaihoisille suosittelemme lämpimästi tuotteen poistamista iholta muulla tavalla.

Kasvovesi. Vielä joitakin vuosia opetettiin, että kasvovesi on puhdistuksen täydentäjä, jolla puhdistetaan vielä meikin rippeet kasvoilta. No joo, toimiihan se siinäkin tarkoituksessa, mutta olisimme taipuvaisia väittämään, että jos vanulappu jää pyyhkimisen jälkeen kovin likaiseksi, niin meikkituote on ollut liian tuhti ainakin verrattuna puhdistustuotteeseen, puhdistustuote on ollut väärä tai sitä on käytetty väärin (esim. levitetty puhdistusemulsio suoraan kostealle iholle) tai sitä on käytetty vähän huolimattomasti, eli meikkiä on jäänyt vielä esimerkiksi hiusrajaan tai leuan alle. Ainakin luonnonkosmetiikan kasvovedet ovat ennen kaikkea kosteuttavia tuotteita ja tuovat suuren avun kosteusköyhälle eli niin sanotulle pintakuivalle iholle, joka kaipaa kosteutta (siis vettä) eikä niinkään rasvoja ja öljyjä. Kosteus, jota tosiaankin suihkitaan, taputellaan tai pyyhitään vanulla iholle reilusti, lukitaan sitten ihoon voiteiden ja öljyjen avulla.

Seerumi. Nyt siirrytään vieraammalle maaperälle, ja seerumi onkin tuote, joka ei kaikille – esimerkiksi persikkaihoisille nuorille – ole välttämätön. Seerumia voidaan kutsua myös tehotipaksi, ja  se onkin tiiviste, joka on yleensä koostumukseltaan geelimäinen tai muutoin kevyempi kuin kosteusvoide. Koska seerumia ei useimmiten ole tarkoitus käyttää yksistään, sen ei tarvitse sisältää esimerkiksi UV-suojaa eikä koostumuksessa tarvitse huomioida juuri oikeaa emulsion sakeutta ja veden ja öljyn suhdetta toisin kuin kosteusvoiteissa. Sen sijaan siinä on paljon tehoaineita, joilla päästään vaikuttamaan syvemmälle ihoon, joten etenkin iho-ongelmaiselle tai tehokasta anti-age –hoitoa kaipaavalle seerumi on tärkeä ihonhoitotuote. Seerumeita, voiteita ja öljyjä yhdistelemällä voidaan löytää myös sopiva tuoteyhdistelmä iholle, joka kaipaa yhtä aikaa vaikkapa rauhoitusta, talinerityksen tasapainotusta, kosteutusta ja vielä elvytystä. On nimittäin kohtalaisen mahdotonta saada aikaiseksi yhtä tuotetta, joka tekisi tuota kaikkea! Niinpä siis vaikkapa pintakuivalle ja herkälle sekaiholle voidaan valita suhteellisen kevyt voide, joka ei tuki ihoa, tunnu liian rasvaiselta ja joka toimii myös meikin alla, ja lisäksi kosteuttava ja rauhoittava seerumi, joka yhdessä kasvoveden kanssa huolehtii siitä, että iho saa kuitenkin riittävästi kosteutta ja pintaverisuonet vahvistusta helposti pahenevaa couperosaa vastaan.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita