fbpx
 In Blogi

Edellisessä osassa käytiin läpi, miten ja mihin tarkoitukseen puhdistustuotetta, kasvovettä ja seerumia käytetään. Nyt on voiteiden ja öljyjen vuoro!

  1. Kosteusvoide. Kosteusvoiteen tärkeyttä harva kyseenalaistaa, ja hyvä niin! Päivävoiteen yksi funktio on suojata ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten viimalta, joten se sisältää aktiivisten raaka-aineiden lisäksi ihoa suojaavia aineita. Joskus yksi ja sama kosteusvoide käy niin aamu- kuin iltakäyttöönkin, joissain tapauksissa taas on järkevämpää käyttää erikseen kevyempää päivävoidetta ja ravitsevampaa yövoidetta. Joillakin ihotyypeillä ja joissakin tapauksissa yövoiteen voi myös jättää välistä – kunhan iholle kuitenkin laittaa seerumia ja öljyä!

 

  1. Silmänympärysvoide. Yleensä silmänympäryksille suositellaan omaa tuotetta, sillä täyteläisemmät kasvovoiteet aiheuttavat herkästi ohuelle silmänympärysiholle turvotusta. Silmänympärysvoiteissa on myös huomioitu herkkä ihoalue ja sen sijainti silmän lähellä. Joskus saatamme kuitenkin suositella esimerkiksi hyvin kuivan silmänympärysihon hoitoon kosteusvoidetta. Myös Anumati Naturals –sarjan ideologiaan kuuluu, että kasvoille tarkoitetut voiteet voidaan levittää myös silmänympäryksille eikä erillistä tuotetta silmänympäryksille välttämättä tarvita.

  1. Ihoöljy. Sana ”öljy” nostaa usein karvat pystyyn ainakin niillä, joilla on rasvainen iho. Jokaiselle ihotyypille, siis myös rasvaiselle ja akneiholle, kuitenkin löytyy sopivia öljyseoksia. Mielellään nimenomaan öljyseoksia, koska hyvin harvoin esimerkiksi kookosöljy yksinään hoitaa ihoa ihanteellisesti. Useamman öljyn yhdistelmällä saadaan parhaat tehot rasvahapoista ja antioksidanteista ja myös laajakirjoisempi vaikutus. Harvoin seerumikaan koostuu esimerkiksi pelkästä hyaluronihaposta, vaan tuotteesta saadaan tehokkaampi, kun raaka-aineita yhdistellään keskenään. Ihoöljy on myös ikään kuin seerumi, joka ravitsee, hoitaa ja tasapainottaa ihoa tehokkaasti, ja – yllättävää kyllä – rasvaiselle ja akneiholle se saattaa olla yökäyttöön jopa parempi vaihtoehto kuin hoitovoide. Kuivaihoinen taas saa parhaan hyödyn käyttämällä öisin sekä öljyä että voidetta (ja mielellään toki sitä seerumiakin!). Toki tällöin sekä voidetta että öljyä tarvitaan vähemmän kuin jos niitä käytettäisiin erikseen, joten vaikka käytössä olisi yhden sijasta kaksi tuotetta, ne kuluvat hitaammin.

 

Jos kaipaat vielä lisää tietoa ihonhoitorutiineista ja –tuotteista, niin tule käymään ja katsotaan yhdessä, millaista ihonhoitoa juuri Sinun ihosi kaipaa. Aiheeseen liittyvää tietoa löydät myös Katja Kokon erinomaisesti ihonhoito-oppaasta Aidosti kaunis, jonka voit löytää joistakin suomalaisista nettikirjakaupoista, tai halutessasi voit tulla selailemaan sitä myös meille Chilliin.

Recent Posts