MEILLÄ LUONNOLLINEN KAUNEUS JA HYVINVOINTI KULKEVAT KÄSI KÄDESSÄ.

Meikkiopastus osa 1: poskipunan ja varjostusvärin käyttö

Contouring- ja strobingbuumit tulevat ja menevät, mutta perinteinen varjostus ja poskipuna pitävät pintansa. Monet ovat kuitenkin epävarmoja siitä, miten niitä tulisi levittää ja mikä sävy on se oikea. Seuraavassa lyhyt opastus poskipunan ja varjostusvärin käyttöön!

Aurinkopuuteria on aiemmin käytetty paljon varjostuksien teossa. Useinkaan aurinkopuuteri ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto varjostusväriksi, koska  monesti se sisältää kuulautta tuovia, valoa heijastavia pigmenttejä, mikä riitelee varjostusvärin käyttötarkoituksen kanssa: värin  tarkoitushan on muotoilla kasvoja luomalla niille varjoja, ei tuomalla lisää valoa. Mattaisen aurinkopuuterin kanssa on puolestaan hyvä tarkistaa värisävy, jottei se ole liian oranssi – tarkoituksena ei ole myöskään tuoda iholle väriä. Varjostuksiin käytettävän värisävyn on hyvä olla lähellä ihon omaa sävyä, ehkä pari astetta sitä tummempi. Oikea värisävy voi löytyä vaikkapa mineraalimeikkipohjien joukosta, ja talvi-iholle varjostuksiin voi käydä vallan mainiosti kesällä koko kasvoille käytettävä meikkipohja (esimerkiksi Zuiin Pecan) eikä erillistä varjostusväriä välttämättä tarvia.

Varjostusten tehtävä on muotoilla kasvoja tuomalla esimerkiksi poskipäitä paremmin esiin. Tällöin varjostusta käytetään levittämällä väriä jo entuudestaan ”varjoisimpaan” kohtaan poskia, siis poskiluun alle. Sopiva kohta voi löytyä suipistamalla huulet pusuhuuliksi tai ihan tunnustelemalla sormin, mihin kohtaan poskiluu loppuu. Aloita värin levitys pari sormenleveyttä (pienikasvoisilla lähempääkin) nenänpielestä korvaan päin kevyesti pyörivillä liikkeillä, jottei lopputulos ole liian viivamainen. Muista myös sipaista sivellintä kämmenselälle ennen kuin alat levittää väriä kasvoille, jotta ylimääräinen väri jäisi kädelle eikä tummaksi laikuksi keskelle poskea. Useimmilla varjostus nousee hiukan yläviistoon korvaa kohti, ja monilla se tekee myös lähellä nenää pienenpienen  kaaren ylöspäin sen sijaan, että kulkisi koko matkan suorana viivana.

meikki poskipuna

Varjostusvärillä voi käydä kevyesti sipaisten myös kasvojen reuna-alueet läpi. Muista häivyttää väri huolellisesti leuan alle. Kaksoisleuan häivytykseen väriä voi myös hiukan lisätä leuan keskikohdan alle. Varjostuksilla voi muutoinkin häivyttää ja pienentää: esimerkiksi voimakkaat leukaperät kevenevät, kun väriä levittää (kevyesti, ei liioitellen!) hiukan voimakkaimpaan kohtaan, tai leveää nenää voi kaventaa sipaisemalla kevyellä kädellä varjostusta nenänvarteen.

 

Poskipunaa lisätään tuomaan iholle tervettä hehkua. Värin ei tarvitse välttämättä olla kovin voimakas tai suorastaan punainen, vaan etenkin vaaleille lumikki-ihoille voi käydä parhaiten hyvin kevyt persikkainen sävy. Zuiin Mango-sävy onkin varma valinta vaaleaihoisille ja niille, joita pelottaa liian punainen lopputulos. Sävyn voi valita paitsi ihon värin tai hiusten värin mukaan, myös natsaamaan vaikkapa huulipunan väriin. Jos haluaa pelata varman päälle, viileämmät sävyt sopivat yleensä muutoinkin viileisiin sävyihin (esimerkiksi tuhkanvaaleille hiuksille ja/tai pinkkiin tai viininpunaiseen vivahtavaan huulipunaan Melon-poskipuna) ja lämpimät lämpimiin (esimerkiksi kuparinruskeille hiuksille ja/tai korallinpunaiseen huulipunaan Peach-poskipuna), mutta meikkisäännöt eivät ole turhan tarkkoja ja sävyjä voi hyvin myös sekoitella.

Jos varjostus levitetään poskiluun alle, poskipuna puolestaan levitetään sen päälle eniten koholla olevaan kohtaan. Poskipuna kannattaa myös levittää ensin kämmenselälle sipaisten ja sen jälkeen pyörivin liikkein pari sormenleveyttä nenänpielestä korvaan päin. Lopuksi voit lisätä väriä vielä hiukan keskelle poskia.

Mikä osa-alue meikissä on Sinulle haastava? Kommentoi alle, niin otamme toiveesi huomioon juttusarjan seuraavia osia suunnitellessamme!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Jatka lukemista

Muita artikkeleita