fbpx
 In Blogi

Vielä tänäkin päivänä moni ajattelee luonnonkosmetiikan palvelevan lähinnä ”ekohörhöjen ituhippien” tarkoituksia. Tämä ajatus on ihan ymmärrettävä etenkin, jos on kokeillut muutamia vuosia sitten vaikka luonnonkosmetiikkameikkivoidetta, joka jää levitettäessä länteiksi kasvoille, tai deodoranttia, joka ei pidä hienhajua kurissa tuntia tai paria pitempään. Tätä aihetta sivuttiinkin juttusarjan edellisessä osassa, jossa myös sanottiin, että jos haluaa valita vihreämmin, ei tarvitse enää tinkiä laadusta. Toki luonnonkosmetiikka sopii edelleenkin ekologisuutta arvostaville, mutta tuotekehityksen ansiosta lähtökohta nykyään on, että luonnonkosmetiikka käy kaikenlaisille ihmisille.

D3200 ekat kuvat 180

Entäs allergikot? Toiset sanovat, että luonnonkosmetiikalle ei voi olla allerginen kun taas toiset ovat sitä mieltä, että luonnonkosmetiikka nyt ei ainakaan sovi allergikoille – kummat ovat oikeassa? Itse asiassa eivät kummatkaan.

Moni allergikko pystyy käyttämään luonnonkosmetiikkatuotteita huoletta, koska yleisimpiä allergiaa aiheuttavia ainesosia kosmetiikassa ovat synteettiset säilöntäaineet ja hajusteet, ja luonnonkosmetiikassa nämä ovat kiellettyjä. Jos hajustetut tuotteet eivät sovi sinulle, luonnonkosmetiikkatuotteet saattavat hyvinkin sopia erinomaisesti! Rajuimpia allergeeneja (niin asiakkaille kuin työntekijöillekin) ovat rakennekynsien ja ripsipidennysliimojen sisältämät akrylaatit, jotka voivat aiheuttaa niin iho- kuin hengitystieoireitakin. Olemmekin luopuneet rakennekynsien ja ripsipidennysten tekemisestä liikkeessämme.

Ei kuitenkaan vedetä mutkia suoriksi väittämällä, että luonnonkosmetiikalle ei voi olla allerginen. Käytännössä mille tahansa voi olla allerginen, ja esimerkiksi siitepöly- ja sitrusallergia ovat melko yleisiä. Jos sinulla on allergioita, kerro niistä kosmetologille tai parturi-kampaajalle, jotta voimme valita sinulle sopivat käsittelyt ja tuotteet. Kaikista tuotteista löytyy myös lakisääteinen INCI-lista eli raaka-aineluettelo, josta voi tarkistaa, sisältääkö tuote raaka-ainetta, jolle olet allerginen. Käyttämämme hiusten- ja ihonhoitotuotesarja EkoPharma ei sisällä yleisimpiä allergiaa aiheuttavia kasveja, kuten mykerökukkaisia siankärsämöä ja kehäkukkaa, jotta se olisi turvallinen mahdollisimman monelle.

sormet

Monet äidit, etenkin odottavat ja imettävät, kantavat erityistä huolta kemikaalien käytöstä ja niiden mahdollisesta imeytymisestä elimistöön ja sitä kautta istukkaan ja äidinmaitoon. Luonnonkosmetiikka onkin osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi äideille ja myös lapsille. Lasten iho ja hiukset eivät yleensä juuri hoitamista kaipaa, mutta esimerkiksi aurinkovoiteen käyttäminen on kesäisin ja etelän lomilla usein järkevää, ellei jopa välttämätöntä. Luonnon raaka-aineet ovatkin lasten herkälle iholle kemiallisia filttereitä ja muita kemikaaleja hellävaraisempi vaihtoehto.

Recent Posts