fbpx
 In Blogi

Syksyn pimentyessä ja viilentyessä moni kokee energiavarastojensa hupenevan samaa vauhtia. Siinä missä kesällä on ollut kiva liikkua paljon ja touhuta kaikenlaista, koleilla syyskeleillä sohva tuntuu välillä vetävän magneetin lailla puoleensa. Moni kaipaileekin lisää energiaa.

Sen sijaan, että yrittäisimme väkisin pitää yllä samaa vauhtia kuin kesällä, olisi viisaampaa mukautua vuoden rytmeihin ja hidastaa tahtia. Toki kannattaa tehdä voitavansa, jottei pimeys ja kylmyys lamaannuttaisi liikaa: viimeistään nyt on hyvä kaivaa naftaliinista kirkasvalolamppu ja tarkistaa, missä D-vitamiinipurkki lymyilee, rukata ruokavalio kohdalleen kesän mahdollisten grilliherkkujen jäljiltä ja pyrkiä ulkoilemaan mahdollisuuksien mukaan valoisaan aikaan. Nyt on kuitenkin myös aika antaa itselleen lupa pysähtyä hetkeen.

Jos kaipaamme valoa, lämpöä ja lempeyttä, miksi emme antaisi itsellemme niitä? Jos tiukka kuntosaliohjelma ei enää tunnu omalta, voisiko viikon liikuntaohjelmaa päivittää kehonhuoltopainotteisempaan suuntaan? Voisitko kokeilla, miltä tuntuu joogaharjoitus lämpölamppujen ja kynttilöiden keskellä? Juo myös kuumaa, lämmintä tai ainakin huoneenlämpöistä vettä kylmän veden sijaan ja nauti kasviksia ja hedelmiä aina vain enemmän kypsennettyinä ja lämmitettyinä – uunijuurekset ja omenahyve lämmittävät ja tasapainottavat sekä kehoa että mieltä paremmin kuin jääkaappikylmä kurkku-tomaattisalaatti. Ruoanlaitossakin saa hidastaa tahtia: parhaiten sulavien ja mehevimpien syysruokien salaisuus on pitkä haudutusaika.

Siisti ja järjestele kotiasi niin, että tunnet olosi kotoisaksi käpertyessäsi höyryävän teekupillisen kanssa takkatulen ääreen tai ihailemaan kynttilöitä. Myös läheiset perheenjäsenet ja ystävät tuovat valoa ja lämpöä elämään, joten vietä aikaa heidän kanssaan, pelatkaa lautapelejä ja nauttikaa kiireettömästä yhdessäolosta.

Kaamoksen kynnyksellä on parasta hoitaa itseään lempeillä hoitomenetelmillä. Lisää kotona ihon- ja hiustenhoito-ohjelmaasi kosteutta ja öljyjä – hoitotuotteiden tarkistaminen ja päivittäminen ammattilaisen kanssa voisi myös olla paikoillaan. Entä oletko jo kokeillut Pakkaspäivän pelastus -kuumakivihierontaamme, joka tasapainottaa loistavasti ja lämmittää ihanasti paitsi pakkasen, myös sateen ja viiman keskellä? Muita erityisesti kaamosaikaan sopivia hoitoja ovat esimerkiksi hemmotteleva SPA-jalkahoito ja Afroditen iltapäivä, jossa kasvohoitoon yhdistetään maadoittava jalkakylpy ja lämmittävä, ravitseva jalkanaamio. Muistathan myös ekokampaamon merilevä-, savi- ja turvehoidot joko sellaisenaan tai yhdistettynä intialaiseen päähierontaan. Juuri pimeyden keskellä on paras aika helliä itseään ihanilla hoidoilla, tulehan Sinäkin rentoutumaan!

 

 

 

 

Recommended Posts