fbpx
 In Blogi

Meiltä kysytään usein, kuinka usein olisi hyvä käydä kasvohoidossa. Monille on vuosien varrella iskostunut päähän ajatus, että ihonpuhdistus kannattaa tehdä kerran vuodessa. Iho kuitenkin kaipaa paljon muutakin kuin pelkkää puhdistusta, minkä vuoksi suosittelemme tiheämpää käyntiväliä.

Jokaisen iho on tietysti yksilöllinen, ja on selvää, että pintakuiva, punoituksella ja näpyillä oikutteleva iho kaipaa hoitoa tiheämmin kuin pehmeä persikkaiho. Jos ihossa on akneongelmaa tai se on vaikkapa hyvin kuiva ja sen vuoksi ärtynyt, ihanteellisin väli kasvohoidoille on ainakin väliaikaisesti kuukausi tai vähemmänkin: esimerkiksi ihonpuhdistuksia ja happokuorintoja voi tehdä kuuriluontoisesti muutaman kerran parinkin viikon välein, jotta tilannetta saataisiin nollattua.

Jos ihossa ei ole kummempaa ongelmaa, suosittelemme kasvohoitoja tehtäväksi parin kuukauden välein. Yksi peruste tälle käyntitiheydelle on fysiologinen: iho uusiutuu noin 28 vuorokaudessa, joten periaatteessa kasvohoidon vaikutus jatkuu muutaman viikon, minkä jälkeen kasvohoidosta saatava hyöty lakkaa. Periaatteessa kasvohoidossa olisi kaikkein ihanteellisinta käydä juurikin tuon neljän viikon välein! Lisäksi vuodenajat, olosuhteet ja elämäntilanteet vaihtelevat ja vaikuttavat ihon kuntoon, jolloin eri aikoina tarvitaan hiukan erilaista hoitoa iholle. Esimerkiksi ihonpuhdistus ei ole läheskään kaikille joka kerralla välttämätön tai tarpeellinenkaan, vaan monilla iho kaipaa kipeämmin kosteutusta ja rauhoitusta.

Käydessäsi kasvohoidossa kosmetologilla on myös mahdollisuus tarkastella ihoa noin tunnin ajan katsomalla ja koskemalla, mikä ilman muuta antaa ihosta paremman kuvan kuin pintapuolinen tarkastus parin minuutin kosteusvoideostoksen yhteydessä. Tällöin saa todennäköisesti paremmin valittua juuri sinun ihollesi sopivat hoitotuotteet ja -tavat, nekin kun yleensä kaipaavat päivitystä eri vuodenaikoina esimerkiksi kesäisen kosteusvoiteen jäädessä syksyn viiletessä liian kevyeksi. Kosmetologilta saatkin paitsi mustapäiden poiston ja rentouttavan kasvohieronnan, myös ikään kuin ihon personal trainer -palvelut: mietimme yhdessä, mikä ihon kunto on nyt, millaiseen kuntoon se pitäisi saada ja miten toivottuun lopputulokseen päästäisiin. Etenkin Ayurvedisessa kasvohoidossa, mutta toki muissakin kasvohoidoissamme panostamme myös hoidon kokonaisvaltaisuuteen: kasvohoito ei ole pelkkää ihonhoitoa, vaan pyrimme aina hoitamaan myös mieltäsi. Siispä samalla kun iho kirkastuu, myös stressi lievittyy. Tervetuloa!

Recommended Posts