fbpx
 In Blogi

Hiuksia ei kannattaisi pestä liian usein. Tiuha pesu saattaa kuivattaa hiuspohjaa ja aiheuttaa näin myös kutinaa. Hiuspohjassa toimii bakteerikanta, niin kuin muuallakin iholla ja suolistossa. Päivittäinen pesu saattaa häiritä hiuspohjan luonnollista bakteerikantaa.

Shampoot sisältävät säilöntäaineita, koska niitä säilytetään kosteissa tiloissa. Jos hiusten pesu on päivittäistä, säilöntäaineet tuhoavat myös hiuspohjan hyvää bakteerikantaa, aivan kuten niiden tehtävä onkin.

Kuinka pidentää pesuväliä?

Pidempään pesuväliin siirtyminen vaatii totuttelua ja valitettavasti myös hieman rasvaisten hiusten sietämistä. Mitä useammin hiuksia pestään, sitä enemmän ne vaativat pesua. Ihon luontainen puolustus suojella kuivuutta on työntää lisää rasvaa. Hiukset yleensä tottuu harvenevaan pesuun 2-4 viikossa.

Pesuväliä voi pidentää vaiheittain, esimerkiksi ensin joka toinen päivä, sitten joka kolmas jne. Täytyy ottaa huomioon myös yksilölliset erot, kaikille ei välttämättä edes sovi kerta viikossa pesu.

Hiuspuuterilla saat pidennettyä pesuväliä ainakin aluksi, mutta kannattaa muistaa että jatkuva puuterin käyttö saattaa myös tukkia hiuspohjaa. Huolellinen pesu tai puhdistus esimerkiksi savella tai merilevällä onkin tärkeää!

Hiukset on hyvä pestä, vaikkei varsinaista rasvoittumista olisikaan havaittavissa. Hiukset likaantuvat, vaikka ne tuntuisivat kuivalta. Esimerkiksi ilmansaasteet ja pöly on aiheellista puhdistaa hiuksista ja iholta säännöllisesti.

Recommended Posts