fbpx
 In Blogi

Talvipakkaset ovat vihdoin hellittäneet ja lumet enimmäkseen sulaneet, ja samalla myös ihon pahin kuivuus alkaa olla taaksejäänyttä elämää ja ihon toiminnot, kuten talineritys, alkavat puolestaan aktivoitua. Samaan aikaan ajoittain voimakaskin viima ja katupöly rasittavat ihoa, eli erilaisia ärsykkeitä tulee sekä ulkoa että sisältä. Kevät onkin usein varsinkin herkkäihoisille ja allergisille ihonhoidon kannalta hankalinta aikaa, ja ruusufinni ja akne puhkeavatkin tai heräilevät tauon jälkeen tyypillisesti juuri keväällä. Jos saat riesaksesi tällaisen iho-ongelman, lue aiemmat aihetta käsittelevät viikkovinkkimme tai kysy neuvoja suoraan meiltä.

Kun talvella keskityttiin erityisesti ihon kosteutukseen ja ravitsemiseen, niin kevään tullen hoitotuotteissa voi vähitellen siirtyä ihotyypin ja ihon kunnon niin vaatiessa hiukan puhdistavampiin – kuivalle, aikuiselle iholle kannattaa siis nytkin käyttää mieluummin ravitsevia, elvyttäviä tuotteita. Puhdista edelleen iho hellävaraisesti ja käytä reilusti kasvovettä, mutta nyt voit hiukan tihentää kuorintaväliä jopa kertaan viikossa ja lisäksi puhdistaa ihosi kerran tai kahdesti viikossa hiukan puhdistavammalla, kuorivalla puhdistustuotteella, jollainen on esimerkiksi Essen savipohjainen Refining Cleanser.

 

Kosteuttavaa naamiota voit edelleen käyttää kerran, pari viikossa, mutta jos ihosi rasvoittuu, käytä nyt lisäksi syväpuhdistavaa naamiota, kuten Essen Clay Maskia noin kerran viikossa. Jos ihonhoitorutiiniisi ei normaalisi kuulu seerumia, mutta ihosi reagoi keväisin herkästi tukkeutumalla tai se näyttää samealta, nyt kannattaa ottaa käyttöön esimerkiksi Unnan Heljä-seerumi tai kuurina käytettävä, superkirkastava Taimi-C-vitamiiniseerumi. Mikäli et ole vielä tänä keväänä ennättänyt kasvohoitoon, nyt on viimeistään aika tulla ammattilaisen käsittelyyn!

Jossain vaiheessa kevättä moni ottaa käyttöön mielellään hiukan ohuemman kasvovoiteen. Jos yöpakkasia riittää ja ilma on tuulinen, älä turhaan kiirehdi voiteen vaihtamisen kanssa vain siksi, mitä kalenterissa lukee, vaan kuulostele ennemmin säätä, ilmankosteutta ja ihosi tilaa. Muista myös suojautua UV-säteilyltä, ja sitä tarkemmin, mitä taipuvaisempi ihosi on palamiseen, aurinkoihottumaan tai pigmenttiläiskiin.

Recommended Posts