fbpx
 In Blogi

Täällä Suomessa jalat unohtuvat helposti sukkahousujen ja villasukkien uumeniin, ja moni kertookin, ettei hoida jalkojaan mitenkään. Ihosta ja jaloista riippuen jalatkin kuitenkin kaipaavat hoitoa. Etenkin talven aikana jalkojen iho kuivuu joskus rajustikin ja etenkin kantapäissä iho saattaa jopa halkeilla. Mitä jaloille sitten pitäisi tehdä?

Tärkeintä hoitoa niin kasvojen kuin jalkojenkin iholle on puhdistus ja kosteutus. Nykytiedon mukaan esimerkiksi säännöllinen kylvettäminen ja raspaaminen ei ole tarpeellista, vaan se saattaa olla suorastaan haitallista. Toki raspaamalla saa karheat kohdat hetkellisesti kuriin, mutta samoin kuin hilseilevän kasvojen ihon kohdalla kuorinta poistaa hilseen, raspaus poistaa karheuden mutta ei kosteuta ihoa, jolloin iho on kohta taas kuiva ja karhea. Liian innokas raspaaminen voi myös kiihdyttää kovettumien muodostumista entisestään, joten jos et saa kosmetologilta tai jalkahoitajalta erillistä ohjetta, niin käytä raspia mielellään vain kerran kuussa ja silloinkin maltillisesti. Ja muutoin: kosteuta, kosteuta ja kosteuta!

Ei ole yhdentekevää, mitä voidetta jalkoihinsa käyttää. Moni suosii paksuja, jopa vedettömiä voiteita, jotka kyllä pehmentävät ihon pinnan, mutta eivät välttämättä kosteuta ihoa. Kasvojen ihon tapaan myös jalkojen iho kaipaa vettä, ei pelkästään rasvaa, joten skippaa suosiolla karitevoi (ja varsinkin vaseliini!). Joskus jalat alkavat pehmitä muutamassa päivässä, kun vaihtaakin jalkavoiteen hiukan ohuempaan ja vesipitoisempaan! Jalkavoiteen kaveriksi voi sitten aika ajoin levittää ikään kuin naamioksi vaikkapa sitä karitevoita tai jotain täyteläistä vartalovoidetta. Ja edelleen, kuten kasvotkin, myös jalat kaipaavat kosteutusta mielellään päivittäin. Varsinkin jos jalkojen iho kuivuu  ja karheutuu helposti ja kantapäät halkeilevat, muista rasvata ihoa! Kuiville jaloille suosittelemme terapeuttista, hemmottelevaa SPA-jalkahoitoamme, jossa kynsien leikkauksen ja kovettumien poiston sijaan kosteutetaan ja ravitaan ihoa tehokkaasti hieronnalla ja naamiolla.

Jos kantapäihin ilmestyy halkeamia, jotka tuntuvat vain syvenevän, tai esimerkiksi virheasennosta johtuen päkiään tulee kovettumaa tai varpaankynnet paksuuntuvat niin, että niitä on työlästä leikata, varaa aika Täydelliseen jalkahoitoon. Veitsellä ja poralla saamme poistettua kovettumat ja ohennettua kynnet, ja tarkistamme myös kotihoitorutiinit, jotta pääset jatkamaan arkea keveämmin askelin. Kävelemme yleensä jopa tuhansia askelia päivässä, joten pidetään jaloistamme huolta, niin askel kulkee!

 

Recommended Posts