fbpx
 In Blogi

Jos seerumi on ehkä aliarvostetuin ihohoitotuote, on öljy kenties väärinymmärretyin. Sekaihoiset vierastavat öljyjä, kun iho kiiltelee jo ilman niitäkin, kuivaihoinen pettyy, kun iho hilseilee ja kiristää arganöljystä huolimatta ja akneihoinen ei uskalla edes ajatella öljyjä, kun iho tukkeutuu muutenkin.

Öljy ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti tukkeumia tai diskopallona kiiltäviä kasvoja, eikä se toisaalta ole (ainakaan ainut) avain hyvin kosteutettuun, pehmeään ihoon. Toisin kuin edelleen yleisesti ajatellaan, öljy ei suoranaisesti kosteuta ihoa, samoin kuin se hyllyn paksuin ja täyteläisin voidekaan ei automaattisesti ole samalla hyllyn kosteuttavin. Öljyt kyllä auttavat sitomaan kosteutta ihoon, minkä lisäksi ne käytetyistä raaka-aineista riippuen sisältävät esimerkiksi ihovaurioilta suojaavia ja niitä korjaavia antioksidantteja, eli ne myös ravitsevat ja hoitavat ihoa. Mutta kuten jo aiemmin https://studiochill.fi/blogi/selata-pintakuivuus/ opimme, ihon jano pitää sammuttaa kasvovedellä ja seerumilla eivätkä ne ole korvattavissa öljyllä. Jos siis ihoa kiristää öljystä huolimatta, tarkistahan, ovatko muut ihonhoitotuotteesi ajan tasalla!

Kuten muitakin ihonhoitotuotteita, myös ihoöljyjä on eri ihotyypeille ja eri käyttötarkoituksiin. Niinpä loogisesti esimerkiksi kuivalle, ikääntyvälle iholle kannattaa valita ravitseva ja reilusti rasvahappoja ja antioksidantteja sisältävä, uudistavilla eteerisillä öljyillä höystetty ihoöljy, joka taas voi todellakin olla aivan väärä valinta vaikkapa rasvaiselle iholle. Öljyt myös ovat usein niin sanotusti täynnä vaikuttavia aineita, koska ne eivät vaikkapa kosteusvoiteista poiketen vaadi esimerkiksi emulgaattoreita ja muita apuaineita ihanteellisen koostumuksen saavuttamiseksi. Valitse siis huolella riittävän laadukas ja ihosi tarpeisiin sopiva öljy.

Varsinkin kuivaihoiset hyötyvät ihoöljyn käytöstä myös päiväsaikaan, muut pärjännevät suurimman osan vuodesta levittämällä öljyn iholleen yöksi. Toki rasvaisemmallekin iholle voi laittaa 2-5 tippaa öljyä päiväksikin etenkin talvella ja annostella yöksi öljyä vähän reilummalla kädellä, mutta ainakin kuumimman kesän aikana suurin osa antaa mieluummin ihon viettää öljypaastoa vähintään päivisin.

Jos et vielä ole kokeillut öljyjä ihonhoidossa, anna niille mahdollisuus – ja saatat yllättyä iloisesti.

Recommended Posts