fbpx
 In Blogi

Vielä meidän opiskeluaikoinamme varsinkin akneihon puhdistukseen suositeltiin hyvinkin tujuja puhdistusgeelejä ja voimakkaasti alkoholipitoisia kasvovesiä. Onneksi niistä ajoista on tultu jo kauas – vai onko sittenkään? Suositukset muuttuvat toisinaan tuskastuttavan hitaasti, mutta vieläkin hitaammin tuntuvat muuttuvan tavat ja tottumukset. Aika usein kuulemme asiakkaidemme suusta vastaväitteet: ”mutta vaahto on niin helppo” ja ”eihän puhdistusmaito puhdista kunnolla”.

On totta, että puhdistusvaahtoon tai -geeliin verrattuna puhdistusemulsion käyttö vaatii aavistuksen enemmän vaivannäköä tai ainakin viitseliäisyyttä levittää se kuivalle iholle suihkussa kastellun sijaan: emulsio on rasvamaisten ja vesimäisten aineiden seos, ja jos sen levittää suoraan kostealle iholle, se ei poista kunnolla rasvaliukoisia aineita, kuten esimerkiksi meikkivoidetta. Jollei toisin mainita, puhdistusemulsio pitäisikin aina levittää ensin kuivalle iholle, emulgoida sen jälkeen vedellä eli lisätä vettä ja pyöritellä vielä hetken tai ainakin puhdistaa lämpimään veteen kastellulla kasvopyyhkeellä tai -sienellä. Vaivannäkö kuitenkin kannattaa, koska liian voimakas puhdistustuote voi ärsyttää ihoa ja vähintäänkin se kuivattaa sitä aiheuttaen tai pahentaen muutenkin niin yleistä pintakuivuutta. Olisi aika nurinkurista kuivattaa iho ensin natisevan puhtaaksi puhdistustuotteella ja sitten tuskastella, kun mikään määrä kasvovettä, seerumia ja kosteusvoidetta ei riitä kosteuttamaan kiristelevää ja hilseilevää ihoa! Vääränlainen puhdistus voi myös pahentaa muun muassa aknea ja muita iho-ongelmia.

Myös puhdistusöljy voi olla erinomainen vaihtoehto. Unna Nordicin Usva-puhdistusöljy on aluksi kiinteämpää balmia, mutta sulaa lämmön vaikutuksesta iholla pehmoisen geelimäiseksi öljyksi. Alun kiinteästä koostumuksesta johtuen se ei ole paras vaihtoehto näppyläiselle akneiholle tai oireilevalle ruusufinnille, mutta muuten se sopii mainiosti lähes kaikille ihoille. Se myös puhdistaa varsinkin hyvin ohuita puhdistusemulsioita tehokkaammin, mutta silti lempeästi esimerkiksi aurinkosuojan sisältävät tuotteet ja paksummankin meikin. Oletko jo kokeillut?

Recommended Posts