fbpx
 In Blogi

Tiesitkö, että leikkauttamalla hiuksesi voit olla mukana ympäristön suojelussa? Kyllä vain!

Miila Hyökki on ekokampaaja ja taiteilija, jonka Hiukka Hyvä-hanke on saanut alkunsa ajatuksesta hyötykäyttää hiusta. Aluksi Miila käytti hiuksia vain taiteessaan, mutta huomasi sitten, että hiuksista saa valmistettua myös ympäristön puhdistamiseen sopivia tuotteita. Huovutuskoneen avulla hius- ja karvakuiduista voidaan valmistaa luonnonkuitumattoja, joita pystytään hyödyntämään muun muassa öljyn imeytyksessä ympäristöstä tai kasvualustoina maanparannuksessa.

Hanke on saanut jo useat kampaamot mukaan hiusten kierrätykseen ja hiusmattoja onkin päästy kokeilemaan käytännössä esimerkiksi hulevesikaivojen suodattimissa ja Kymijärven voimalan altaassa raudan suodattamiseksi. Pelastuslaitos puolestaan on käyttänyt mattoja moottoriajoneuvojen alla öljyn imeyttämiseen.

Hankkeen tavoitteena on luoda yhteiskunnallinen yritys, tarjota työpaikkoja sekä toimia ympäristön parhaaksi. Me Chillissä olemme ylpeinä mukana tässä hankkeessa! Voit lahjoittaa omat hiuksesi hyötykäyttöön, jos hiuksia lyhennetään vähintään viisi senttiä – tämä on vähimmäispituus, jotta hiuskuitu saadaan huopumaan.

Lue lisää https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000008319709.html?fbclid=IwAR0t8XhLw32oa1906Bx5GR5JbstxhFJ5EOiv_v8Z9kvh_Ie9eWR7rGIbauM

Recommended Posts