fbpx
 In Blogi

Jokainen meistä haluaa kauniit ja terveet hiukset. Yhä useammalle hiukset ovat kuitenkin iso ongelma: on hiustenlähtöä ja katkeilua sekä päänahan ongelmia. Mikä avuksi?

Kauneuden ylläpitäminen lähtee liikkeelle terveyden ylläpitämisestä mm. terveellisiä elämäntapoja noudattamalla. Hiukset nauttivat mm. hyvistä öljyistä, luomuvihanneksista, -kasviksista ja täysjyväviljoista. Ylipäätään monipuolinen ruokavalio ja riittävä veden juonti luo hyvän pohjan myös hiusten hyvinvoinnille. Liiallista suolankäyttöä tulisi välttää, koska silloin kuormittaa tarpeettomasti munuaisia. Munuaisten kunto näkyy myös hiuksissa.

Hiustenlähtöön voi olla apua etenkin biotiinista, mutta parhaiten iho ja hiuspohja pysyvätkin kunnossa ja terveinä nauttimalla A-, C- ja E-vitamiineja, joitakin B-vitamiineja, piitä, sinkkiä ja seleeniä. Ja tietenkin suurimman hyödyn niistä saa, jos ne on nautittu luonnollisessa muodossa. Joskus hiustenlähtö voi johtua hormonaalisista syistä.

Yrtit pitävät yllä hiusten ja hiuspohjan kuntoa. Runsaan ja hyvin imeytyvän piin ansiosta sekä munuaisia hoitavan vaikutuksensa vuoksi peltokorte ja nokkonen hoitavat hiuksia, kun niitä käytetään tuoreina yrtteinä ja jauheina. Nokkonen mm. elvyttää verenkiertoa hiuspohjassa, tasapainottaa talineritystä ja tuo ravinteita hiuspohjaan ja -juuriin.

Riittävä uni, ulkoilu ja hapen saanti on tärkeää. Hyvä kehon lämpötila ja verenkierto, sekä lämmin alaselkä ja jalat pitävät myös hiuspohjan verenkierron hyvänä.

Recommended Posts