fbpx
 In Blogi

Näin poikkeusaikana on ollut aikaa pohtia mennyttä ja varovaisen toiveikkaana myös tulevaa. On ollut aikaa lukea ja myös osallistua etänä järjestettäviin koulutuksiin. Viimeisin yrittäjyyteen painottuva, usean osuuden koulutus alkoi miettimällä kysymyksiä, joita jokaisen yrittäjän ja työntekijänkin pitäisi tasaisin väliajoin palauttaa mieleensä. Pitääkseen pinnalla sen ajatuksen, miksi työtään tekee. Miten sen tekee ja kenelle haluaa palvelujaan tarjota.

Alun perin, jo ennen korona-aikaa, oli seuraava blogiteksti kirjoitettu valmiiksi ajatuksena kertoa teillekin, miksi ja miten kampaamomme on muuttunut ja mitä haluamme asiakkaillemme tarjota:

Perinteinen ajatus kampaamosta on yleensä ihmisten puheissa täynnä radion pauhua, äänekästä puhetta, föönin pöhinää ja erityisesti vahva mielikuva tietynlaisesta tuoksusta.

Me kuulemme viikoittain lausahduksia kuten: ”Täällä tuoksuu niin hyvältä”, ”Voi, kun täällä on niin rauhallinen tunnelma” tai ehkäpä mieleenpainuvimpana asiakkaan lähtiessä kasvivärjäyksen jälkeen: ”Ihan kuin olisin ollut rentoutumassa spa-kylpylässä!”

Tämä muutos ei suinkaan ole tapahtunut vahingossa, olemmehan mekin olleet niin sanotusti ”tavallinen kampaamo”, vaan pyrkimyksenä on ollut pikkuhiljaa muuttaa omaa ja asiakkaiden ajatusmaailmaa erilaiseen kampaamokäyntiin: rauhaan, hiljaisuuteen ja pysähdyshetkeen arjen hulinassa.

Mikä meillä siis on muuttunut vuosien varrella?

Ensimmäiseksi tuoksut, jotka tulevat tuotteissamme käytettävistä eteerisistä öljyistä sekä kauneushoitolassamme että kampaamossa. Emme siis ole tuoksuton kampaamo. Käytettävät tuoksut ovat kuitenkin hyvin siedettyjä ja monet tuoksuyliherkät asiakkaat pystyvät käyttämään tuotteitamme ja palveluitamme. Esitämmekin nöyrästi pyynnön, että tullessasi liikkeeseemme, kiinnittäisit huomiota hajusteiden käyttöön. Varsinkin synteettiset ja vahvat hajuvedet saattavat aiheuttaa oireita muille asiakkaille.

Toiseksi työn rytmi. Varsinkin hiusten- ja hiuspohjan hoidoissa, sekä kasvivärjäyksessä vaikutusajat ja pesut ovat pidempiä ja itse toimenpide vie siis enemmän aikaa. Mikä täydellinen mahdollisuus ottaa se hetki rentoutumiseen ja pysähtymiseen – nauttia kupponen teetä tai kahvia lehden tai värityskirjan parissa. Miksipä et vain sulkisi silmiäsi ja nauttisi hiljaisesta taustamusiikista, joka sekin on tarkoituksellisesti valittua ja rauhoittavaa.

Tämän muutoksen aikana on myös palveluvalikoimamme muuttunut. Valikoimaamme kuuluu hiusten kasvivärjäys sekä ekologiset hiusten- ja hiuspohjan hoidot, leikkaukset ja kampaukset. Synteettisillä väreillä tehtävät värjäykset ovat pääsääntöisesti raidoituksia, koska pyrimme mahdollisimman pitkälle välttämään värin ihokosketusta. Raidoitus valitaan yleensä siinä tapauksessa jos sävy ei kasvivärein ole toteutettavissa.

Pesu-, hoito- ja muotoilutuotteemme ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Pitkällisen etsinnän ja kokeilun tuloksena olemme löytäneet toimivat tuotteet, joista vihdoin löytyy valikoimaa sekä pesuun että muotoiluun! Less is More- tuotesarja tuotetaan Itävallassa, eettisesti ja ekologisesti luontoa kunnioittaen. Luonnollisten eteeristen öljyjen käyttö tuotteissa tehostaa niiden hyvinvointia ja mielihyvää tuovaa vaikutusta. Valitessasi myös kotikäyttöön tuotteet hyllystämme, pääset tuoksujen mukana ihanan rentoon mielenmaisemaan jokaisen pesun yhteydessä! Myös kotimaisen EkoPharman pesu- ja hoitotuotteita löytyy hyllystämme.

Haluan siis tarjota rentouttavan pysähdyshetken hiustenlaiton merkeissä ja toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi kampaamoomme!

 

– ekokampaajasi, Anne

P.S. Toivomme, että viimeistään siinä vaiheessa, kun olemme selättäneet koettelevan korona-ajan, ihmisten luontoa kunnioittavat valinnat nostavat päätään myös hiuskäsittelyiden osalta. Ekokampaamossamme olemme näitä ihmistä ja luontoa kunnioittavia arvoja ja valintoja pohtineet jo pidempään, ja olemme valmiina tarjoamaan teille parempia valintoja sekä ammattitaitoamme ja osaamistamme ekologisen hiustenhoidon merkeissä.

Recommended Posts