fbpx
 In Blogi

Viimeisen vuoden aikana korona on koetellut hermojen ja kukkaron lisäksi myös ihoa. Kasvomaskit ovat aiheuttaneet mitä moninaisempia ongelmia: atooppista ihottumaa, aknea, ruusufinniä… Tässä muutamia ihonhoitovinkkejä ennen ihotautilääkärille menemistä.

PUHDISTA HELLÄVARAISESTI. Vaikka maskin käyttö aiheuttaisi ihon tukkeutumista tai aknea, voimakkaasti puhdistavat kasvosaippuat ja puhdistusgeelit vain kuivattavat ja ärsyttävät ihoa. Unnan uusi Usva-puhdistusöljy puhdistaa rasvaisenkin ihon tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

LAITA MASKIN ALLE IHOTYYPISTÄ RIIPPUEN NORMAALIA VÄHEMMÄN TAI ENEMMÄN TUOTTEITA. Taputtele aamuin illoin kasvoille useampi kerros rauhoittavaa kasvovettä, kuten Unnan Havua. Jos ihosi on rasvainen ja/tai finnit vaivaavat, laita lisäksi vain seerumi (esim. Lakshmin Kapha) ja/tai ohut voide (esim. Unnan Suvi ) ja jätä paksummat tuotteet pois maskin alta. Jos ihosi on kuiva, käytä kosteuttavan seerumin lisäksi täyteläistä voidetta (esim. Unnan Lempi tai Lauha) ja ehkä myös öljyä (esim. Lakshmin Vata).

SUOJAA IHO. Etenkin kuiva ja atooppinen iho, joissain tapauksissa myös ruusufinni ja POD voivat paremmin, kun ne saavat lisäksi suojaa maskin mekaaniselta hankaukselta esimerkiksi Zuii-kukkaismeikkivoiteesta. Helposti tukkeutuvalta iholta kannattaa sen sijaan jättää meikki maskin alta pois!

TÄSMÄHOIDA YÖLLÄ. Kun maski ei haudo, rasvaisellekin iholle voi levittää yöksi täyteläisempiä tuotteita, kuten puhdistavaa Kapha-öljyä. Unnan kuurina käytettävä Taimi-C-vitamiiniseerumi on myös hyvä apu tukkeumien häätämiseen! Kuivaa ihoa taas kannattaa helliä öljyn lisäksi vaikkapa Unnan Kerttu-yövoiteella. Lakshmin Pitta-tuotteet taas kosteuttavat ja rauhoittavat herkkää ihoa ihanasti.

Recommended Posts